(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Mike Tyson nem habozott, amikor megnevezte a legokosabb bunyóst, akivel valaha is találkozott a ringben

Mike Tyson megnevezte a legokosabb bunyóst, akivel karrierje során találkozott, amelyben többek között olyan nevekkel találkozott, mint Trevor Berbick, Larry Holmes, Frank Bruno, Lennox Lewis és Evander Holyfield.

Iron Mike minden idők egyik legnagyobb nehézsúlyú bokszolójaként vonul be a történelembe. 1985 és 2005 között 58 profi mérkőzésen vett részt, 50 győzelmet és mindössze hat vereséget könyvelhetett el. Ez idő alatt páratlan erőt és gyorsaságot mutatott, és a 44 kiütéses győzelemmel elért lenyűgöző rekordja Tyson könyörtelen ‘Peek-a-boo’ stílusát bizonyítja.

Melyik ellenfele volt a legokosabb? Buster Douglas sokkolta a világot azzal, hogy 1990-ben a 10. menetben legyőzte Tysont, Lennox Lewis pedig 2002-ben aratott ellene győzelmet. De a korábbi nehézsúlyú bajnok Larry Holmes volt a kiemelkedő ellenfél, ha a ringintelligenciáról volt szó.

Amikor korábban megkérték, hogy nevezze meg a legokosabbat, akivel szembe került, Tyson a következőket mondta a The Ringnek: „Larry Holmes volt a legokosabb mind közül.” A New York-i születésű bunyós a továbbiakban Holmes-t nevezte meg, mint aki a legjobban védekezett. Tyson eközben Jose Ribalta-t nevezte a legkeményebb állú ellenfelének, mert „mindent” bevetett a kubai ellen, de ő csak folyton visszatámadt.

Amikor megkérték, hogy nevezze meg a legjobb ütőt, akivel szemben állt, Tyson így válaszolt: „Evander Holyfield. Félelmetes ütéseket osztott ki mindkét kezével’. Holyfieldet „nagyszerű bajnokként” is jellemezte, akinek mindene megvolt.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Legendás sztorikÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ