Jai Opetaia Day of Reckoning: Fight Night
RIYADH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 23: Jai Opetaia celebrates victory following the Cruiserweight fight between Jai Opetaia and Ellis Zoro during the Day of Reckoning: Fight Night at Kingdom Arena on December 23, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Jai Opetaia az összes övet akarja, de vajon a többi címvédő szembeszáll vele?

Az IBF és a Ring Magazine cirkálósúlyú bajnoka, Jai Opetaia azt mondja, hogy szeretné 200 fontban begyűjteni az összes címet, mielőtt súlyban feljebb lépne.

A 28 éves ausztrál balkezes bunyós a Szaúd-Arábiában rendezett visszavágójukon az első számú kihívó, Mairis Briedis ellen nyert egyhangú pontozással.

Opetaia régóta hangoztatja, hogy szeretné egyesíteni a divíziót, de ez csak akkor lehetséges, ha a többi címvédő is eljön a buliba. Eddig nem tűntek túlságosan lelkesnek.

„Még csak most kezdtük el a munkát. Most kerültem ide a színpadra, szóval még rengeteg kemény munka áll előttünk, de izgatottan várom. Egyértelműen a célom a vitathatatlan cirkálósúlyú bajnoki korona. Még három övet kell begyűjtenünk, úgyhogy izgatottan várom, hogy ezt megtegyem, és megnézzük, hogy feljebb lépünk-e, akár bridgersúlyba, akár egyenesen nehézsúlyba, majd meglátjuk, mikor jön el az a fejezet. De jelenleg a maradék cirkálósúlyú öveket hajkurászom” – mondta Opetaia a Fight Hub TV-nek.

Szombaton Londonban a WBO cirkálósúlyú bajnoka, Chris Billam-Smith védheti meg az övét régi ellenfele, Richard Riakporhe ellen, aki az egyetlen, aki legyőzte őt. Gilberto Ramirez, aki súlycsoportot váltott, hogy március végén letaszítsa trónjáról a WBA cirkálósúlyú bajnokát, Arsen Goulamiriant, jelenleg nincs betervezve meccse. A WBC-nél a bajnokuknak, Noel Mikaelyan szintén nincs ellenfele, miután novemberben átvette a zöld övet Ilunga Junior Makabu ellen aratott siekre után.

Ha a többi címvédő ellen nem jönnek össze a mérkőzések, Opetaia a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok és jelenlegi vitathatatlan nehézsúlyú bajnok Oleksandr Usyk példáját szeretné követni azzal, hogy felugrik egy új súlycsoportba.

„A végső cél a nehézsúlyú bajnoki cím megszerzése. Igen, ez a célom, hogy hátradőlhessek egy házban és gondoskodhassak a családomról, mindenki jól érezze magát, és ne kelljen többé stresszelniük. Ez a végső cél. Szeretnék Usykkal bokszolni, nagyon tisztelem őt. Mindig is nagyon közel álltam hozzá. 16 évesen kvalifikáltam magam az olimpiára, 17 évesen versenyeztem, kisgyerekként, ekkor ő megnyerte azt az olimpiát. Mintha mindig is ott lettem volna a közelében, csak még nem jött el az időm. De úgy érzem, egy nap szembe tudok majd nézni vele, de majd meglátjuk, mi lesz.”

Bárki is lesz Opetaia következő ellenfele, valószínűleg a bokszkirály Turki Alalshikh, a szaúd-arábiai Általános Szórakoztatási Hatóság elnöke fogja eldönteni azt. Alalshikh az elmúlt évben a világ bokszvilágának meghatározó erejévé vált, összehozta a rivális promótereket, és olyan nagy pénzeket ajánlott, amelyeket a bokszolók nem gyakran utasítanak vissza.

Ha a cirkálósúlyú címvédőket nem lehet meggyőzni arról, hogy Opetaia ellen ringbe lépjenek, még akkor sem, ha ehhez egy borsos fizetést is mellékelnek, Alalshikh bőven képes arra, hogy nagy meccseket szervezzen Opetaia számára nehézsúlyban. Várhatóan Opetaia szeptember 21-én, az angliai Wembley Stadionban megrendezésre kerülő Anthony Joshua következő mérkőzésének előmérkőzésén tér vissza a ringbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ