Usyk: Fury azt mondta, hogy nem fog harcolni velem, mert nem vagyok az ő szintjén – fél

Az IBF, IBO, WBA, WBO nehézsúlyú bajnoka Oleksandr Usyk meglepődött Tyson Fury, a WBC bajnok közelmúltbeli kijelentésein – aki biztos abban, hogy nincsenek egy szinten az ukrán ökölvívóval.

Fury legutóbb áprilisban lépett ringbe, amikor a hatodik menetben kiütötte Dillian Whyte-ot. Ezt követően a „Cigánykirály” megfogadta, hogy visszavonul. Nemrégiben azonban már arról beszélt, hogy 500 millió dollárért már harcolna. A legtöbben úgy gondolják, hogy Fury még egy harc erejéig visszatér, mégpedig a Usyk Anthony Joshua augusztus 20-i győztese ellen.

https://www.instagram.com/p/CfeMIGfta72/?hl=hu

Az olimpiai aranyérmes Usyk 2018-ban vitathatatlan világbajnok lett a cirkálósúlyban. Majd feljebb lépett nehézsúlyba, ahol harmadik mérkőzésén egyhangú pontozással legyőzte Joshuát. Usyk célja, hogy ismét nyerjen AJ ellen, majd szembenézzen Furyval a WBC címért.

„Isten segítségével ez megtörténhet. Tyson azt mondta, hogy nem szeretne velem harcolni, mert nem vagyok az ő szintjén. Ez azért van, mert fél tőlem. Valószínűleg viccel, hogy 500 millióért térne csak vissza, hiszen ki adna neki annyit? Én is szeretném 500 millió dollárt, de na” – mondta Usyk az IFL TV-nek.

Mielőtt Furyra gondolhatna, a 35 éves bokszolónak le kell győznie Joshuát. AJ a felkészülése során nagy változásokat hajtott végre, például lecserélte edzőjét, Robert McCrackent, akinek helyére Robert Garcia érkezett. Usykot azonban nem érdekli, hogy Joshua mit csinál.

„Nem az én dolgom, hogy Anthony hogyan edz, vagy mit csinál. Csak saját magamra gondolok, a munkámra, az edzőtáboromra, az étkezésemre, a családomra, az országomra. Anthony nem érdekel.”

Borítókép és fotók: Alex Pantling/Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ