Getty Images

Poirier egyetért Khabib Nurmagomedovval

Dustin Poirier ismét felfelé ívelő pályára állt a könnyűsúlyban, miután a UFC 281-en Michael Chandler felett aratott submission győzelmet.

Poirier szombaton kiegészítette díszes UFC önéletrajzát, amikor a Madison Square Gardenben rendezett könnyűsúlyú mérkőzésük harmadik menetében legyőzte a háromszoros Bellator bajnok Chandlert,a mivel visszatért a győztesek útjára az akkori bajnok Charles Oliveira elleni, 2021 decemberében elszenvedett címmérkőzésen elszenvedett vereség után.

Miután Poirier másodszor sem tudta megszerezni a bajnoki övet, 11 hónapos pihenőre ment.

„11 hónapom volt arra, hogy hátradőljek és feldolgozzam a vereségeket. Egész idő alatt próbáltam összehozni meccset, de semmi nem jött össze. Semmi sem valósult meg. Nem vagyok benne biztos, hogy kinek a hibája volt. De otthon edzettem, csak ültem a vereséget követően. Fájt. Ez arra ösztönzött, hogy jobb legyek” – mondta Poirier az MMA Junkie-nak és más újságíróknak.

https://www.instagram.com/p/Ck41Wj_uM4H/?hl=hu

Poirier és Chandler összecsapásától tűzijátékot vártak az esemény előtt, és a páros beváltotta az elvárásokat, és még annál is többet. A meccs előtt volt némi feszültség közöttük, és ez a UFC 281-en a ketrecben is folytatódott.

Poirier számára ismét kinyílt az ajtó, több lehetőség közül választhat. Van egy új bajnoka a súlycsoportnak, Islam Makhachev személyében, akivel „The Diamond” még nem harcolt. Makhachev a tervek szerint február 11-én az ausztráliai Perthben megrendezésre kerülő UFC 284 főmérkőzésén a pehelysúlyú bajnok Alexander Volkanovski ellen lép ketrecbe, de utána bárki jöhet.

https://www.instagram.com/p/Ck43t5Ivkfe/?hl=hu

Makhachev edzője és mentora, Khabib Nurmagomedov azt javasolta Poirier-nek, hogy ugyanezen a UFC 284-es kártyán küzdjön meg Beneil Dariush ellen, és bár Poirier nem biztos abban, hogy az időpont tökéletesen megfelel, logikusnak tartja a Dariush elleni összecsapást.

„Ez az egyik olyan meccs, aminek sok értelme lenne. Beneil kiérdemelte a helyét, elintézett néhány kemény fickót, és remekül harcolt az utóbbi időben. Majd meglátjuk. Nem vagyok ellene. Végső soron a UFC-n múlik, és azon, hogy mikor szeretnék visszatérni. … Szerintem ez egy remek párosítás, megérdemli az esélyt.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ