Usyk és Fury dühös lehet: Hearn keresztbe tett nekik

Eddie Hearn vállalfa a felelősséget, amiért megakadályozta a potenciális vitathatatlan nehézsúlyú bajnoki címmérkőzést. A valóságban a mindenütt jelenlévő promóter mindenki más példáját követte, és végül azt a lapot játszotta, amit osztottak neki.

Ahogy arról korábban a BoxingScene.com is beszámolt, az egyesített WBA ‘Super’/IBF/WBO/IBO nehézsúlyú címvédő Oleksandr Usykot hivatalosan is utasították, hogy kezdjen tárgyalásokat az IBF kötelező kihívójával, Filip Hrgoviccsal. A mindkét félnek szombaton kiadott levél szerint mindkét fél 30 napot kapott, azaz december 12-ig, hogy kidolgozza a feltételeket.

A Hearn-féle Matchroom Boxing – amely a Sauerland testvérek által vezetett Wasserman Boxinggal közösen promótálja Hrgovicot – azt kérte, hogy hagyják ki a tárgyalási időszakot, és egyenesen a pénztárcára vonatkozó ajánlatot tegyék meg.

„Az IBF elrendelte ezt, de mi már mondtuk, hogy nem vagyunk hajlandóak tárgyalni. Ez a csapat kérése. Azonnali pénztárcakínálatot akarok. Ez azt jelenti, hogy nem lehet kivételt tenni. Az egyetlen módja annak, hogy Usyk elkerülje a harcot, ha Hrgovic nem akarja azt. Ő pedig nem akar kivételt tenni vele, mert címmérkőzést szeretne” – mondta Hearn az IFL TV-nek adott interjújában.

Hrgovic lépése megakadályozza, hogy Usyk és csapata bármilyen más mérkőzésről tárgyaljon. Az ukrán Usyk és a manchesteri Tyson Fury vitathatatlan összecsapása így veszélybe került.

„Már beszéltem több emberrel is erről… akik nyilvánvalóan eléggé feldúltak, hogy egyelőre elmarad a Fury vs Usyk mérkőzés. De ugyanakkor ehhez nekem semmi közöm. Mi Filip Hrgovicot képviseljük. Nekünk az ő szempontját kell figyelembe vennünk.”

Usyk bármilyen döntése, hogy legközelebb Hrgovicon kívül bárki mással harcol, az eredményezi, hogy megfosztják az IBF címétől. Az IBF ezután a megüresedett övért elrendelne egy mérkőzést Hrgovic és a következő legmagasabb ranglistán szereplő kihívó között.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ