A Bellatornak megvan az első dagesztáni bajnoka

Usman Nurmagomedov azzal a céllal érkezett pályafutása első ötmenetes mérkőzésére, hogy történelmet írjon, és egy domináns 25 perces teljesítményt követően kis ellenállással elérte célját. A továbbra is veretlen Nurmagomedov a könnyűsúlyú bajnoki címet Patricky Freire-től vette el, a pontozókártyák alapján elsöprő döntéssel.

Nurmagomedov korán átvette az irányítást a ketrec közepén, és és különféle rúgásokkal adta meg az alaphangot, miközben Freire kívülről próbálta lekövetni az eseményeket. A rúgások gyakorisága megakadályozta, hogy a bajnok saját támadási ritmust alakítson ki, eltekintve néhány ütéstől. A játékterv Nurmagomedov számára a második rész elején is ugyanaz maradt, a lábakra és a testre irányuló rúgásokkal szerzett pontokat, miközben Freire továbbra is próbált közel maradni, de anélkül sikerült ez, hogy komoly támadást tudott volna indítani. Pár perc elteltével Nurmagomedov egy ütéssel robbantott, amit Freira megérzett, ezt követően pedig jött a takedown. Khabib unokatestvére kemény ütéseket mért a földön fekvő Freirára, akit végül csak a gong mentett meg, mivel Nurmagomedov kemény könyökléseket zúdított rá az utolsó másodpercekben.

https://www.instagram.com/p/ClINp7sjxQu/?hl=hu

Nurmagomedov megpróbálta a földön folytatni a küzdelmet a harmadik menet elején, de a kisérletét meghiúsították. Ezután visszatért a rúgásokhoz, míg Freire a menet nagy részében nem tudott erre reagálni. A közönség a negyedik menetben nyugtalanná vált, és elkezdtek fújolni, miközben Nurmagomedov folytatta a magabiztos teljesítményét. Freire egy-két ellenkombináción kívül nem tudott mit felmutatni.

„Pitbull” megpróbált kemény ütésekkel az ötödik menetben valami váratlant előhúzni. Kezdeti sikerét azonban gyorsan megállította egy takedown. Nurmagomedov védekezésből dolgozva megtartotta a felső kontrollt, miközben néhány ütést is elszórt. Freire egy perccel a vége előtt talpra tudott állni, de nem tudott már annyit tenni, hogy megváltoztassa az eredményt.

https://www.instagram.com/p/ClIQdV2Dnvf/?hl=hu

A bírók 50-45, 50-44 és 50-44 arányban pontozták a mérkőzést Nurmagomedov javára, és őt kiáltották ki új bajnoknak.

„Számomra ez nagyon fontos volt. Annyira boldog vagyok. Rengeteg érzelem van bennem. Csak azt akarom mondani, hogy köszönöm, először is Alhamdulillahnak. Rengeteg srác, mindenki a világ minden tájáról küldött nekem üzeneteket, hogy támogassanak. Köszönöm.”

https://www.instagram.com/p/ClIfeYruy2s/?hl=hu

A 24 éves Nurmagomedov a Bellator zászlaja alatt aratott ötödik győzelmével lett bajnok. A 36 éves Freire egy évvel ezelőtt Peter Queally legyőzésével szerezte meg a megüresedett címet, de nem tudta megvédeni.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ