Usman Nurmagomedov akar lenni az első dagesztáni Bellator bajnok

A veretlen Bellator könnyűsúlyú Usman Nurmagomedov készen áll arra, hogy történelmet írjon. A Bellator 288-on Nurmagomedov Patricky Freire-val fog megmérkőzni a könnyűsúlyú bajnoki címért. Ez lesz az első ötmenetes mérkőzése a makulátlan karrierje során, de mindenkit biztosít arról, hogy készen áll a feladatra.

Az útjában, hogy történelmet írjon, mint az első dagesztáni harcos, aki Bellator-címet nyer, a 36 éves brazil bajnok Freire áll majd, aki a frissen megszerzett címét teszi kockára.

„Amit mondjuk 25 és 28 éves kora között csinált, azt soha nem fogja tudni megismételni. Még ha nagyon is akarja, akkor sem lesz már rá képes. Öreg már, 36 éves” – mondta Nurmagomedov tolmácson keresztül a riportereknek.

A kora miatt Nurmagomedov úgy véli, hogy nincs értelme Freire régi meccseiről készült felvételeket nézni. “Pitbull” egy évvel ezelőtt a Bellator 270-en Peter Queally második menetes TKO-val történő legyőzésével szerezte meg a betöltetlen könnyűsúlyú bajnoki címet.

A fiatalsággal az oldalán a 24 éves dagesztáni azt tervezi, hogy begyűjti az ötödik győzelmét a Bellator zászlaja alatt, és ezzel együtt a bajnoki címet is.

„A nevem örökre beíródik a történelemkönyvekbe. Volt idő, amikor senki sem szerződtetett harcosokat a Kaukázusból. Senki sem tudta, hol van Dagesztán, hol található Oroszországnak ez a része. Most két bajnokunk van Dagesztánból a UFC-ben – a múltban és a jelenben. Én szeretnék az első dagesztáni Bellator-bajnok lenni. Ezt senki nem fogja elvenni tőlem. Nem számít, mi történik a jövőben, a nevemet megőrizzük a történelemkönyvekben.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ