Kertész Máté újabb sikere: egy lépéssel közelebb a címhez

A németországi OKTAGON 36 tornán összecsapott egymással ismét Kertész Máté és Jungwirth, a mérkőzést nagy reményekkel várta mindenki, és nem is csalódhattunk benne. Szép, ugyanakkor nagyon szoros mérkőzést kaptunk, amelyből ismét a magyar bunyós jött ki győztesen, ami egyáltalán nem tetszett a hazai közönségnek, akik ezt hangos fújolással adták tudtunkra.

Christian Jungwirth a harmadik menetben megpróbált fordítani, és sokat veszélyeztetett, így úgy tűnhetett, hogy nagy előnyben van, de végül a bírók 2-1-re Kertész javára látták a mérkőzést. Így reagált mindkét harcos a mérkőzésre.

„A küzdelem végén úgy gondoltam, hogy eleget tettem, hogy én nyerjek. A Bojan elleni küzdelmem is szoros volt. Akkor azt hittem, hogy a második és a harmadik menetet én nyertem, ezúttal pedig, az elsőt éreztem a sajátomnak és a másodikban pedig leütöttem. Majd jött a harmadik menet. Azt hiszem, 29:28 volt a vége, ami szerintem illik a valósághoz és a küzdelem menetéhez. A sarkom is így látta” – mondta Máté, amikor az MMA Shorties megkérdezte tőle, hogy mennyire volt valójában biztos abban a meccs végén, hogy megnyerte a küzdelmet.

Ugyanezt a kérdést természetesen Christian is megkapta.

„Ez a vereség nagyon mélyen érint, és nehéz feldolgozni. Ismét kikaptam Mátétól, de meg kell hagyni, hogy jó munkát végzett, de úgy érzem, az első és a harmadik menetet én nyertem. A második kör nyilvánvalóan az övé volt. Ez nem az én estém volt. Szerencsére megúsztam sérülés nélkül, és nyugodtan visszatérhetek az edzésbe. Köszönöm mindenkinek a támogatást, őrületes hangulat volt. Hihetetlenül sokan írtak nekem, úgyhogy senki ne vegye magára, ha nem válaszolok. A következő napokban jelentkezem.”

Jungwirth így zsinórban harmadik vereségét is elszenvedte, amelyből nyilvánvalóan szeretne kitörni és címért menni. Erre azonban várnia kell egy darabig, hiszen a súlycsoport jelenleg tele van izgalmas nevekkel, így minden vereség meglehetősen nagy visszalépést jelent. Tehát most szükség van néhány győzelemre, hogy visszakapaszkodjon.

Máté viszont nagyszerű győzelmet aratott és ismét bizonyította, hogy a legjobbak között van a helye. Egy újabb győzelem esetén, mondjuk Apollo ellen ismét közelebb vihetné őt egy bajnoki csatához, David Kozma ellen.

Borítókép: Oktagon

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Oktagon

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ