„Conor Benn ártatlan” – Chris Eubank Sr megszólalt fia riválisa védelmében

Chris Eubank Sr megvédte Conor Bennt, miután a fia, Chris Eubank Jr. elleni meccsét pozitív drogteszt miatt törölték. A bokszlegenda Nigel Benn – Eubank Sr. híres régi riválisának – fia ellen a UKAD vizsgálatot indított, miután a VADA clomifent talált a szervezetében.

Chris Sr. és Nigel két történelmi mérkőzést vívott egymással az 1990-es években, de az utóbbi időben félretették a keserűségüket. Manapság rendszeresen tartanak közös előadásokat, és az egyik ilyen rendezvényen péntek este Coventryben is megjelentek.

Amikor szóba került fiaik sikertelen bunyója, mindkét férfi elmondta a véleményét.

„Conor Benn ártatlan. Nem tudja, hogyan kell csalni. Ő egy keresztény. A körülötte lévő emberek… hadd fogalmazzak így: nem az lenne a normális, ha egy bunyós megbukik egy drogteszten, ha eltiltják, akkor az egész csapatát vele együtt kellene eltiltani, mert ők egyek? De mindenki más szabad, és ennek számomra nincs értelme” – hangsúlyozta idősebb Eubank a közönségnek.

https://www.instagram.com/p/CVBM-UFoS6K/?hl=hu

A drogteszttől függetlenül az idősebb Eubank hajthatatlan volt, hogy nem akarja, hogy a mérkőzésre sor kerüljön. Aggályai a súly miatt voltak, amibe Eubank Jr. beleegyezett a mérkőzésre. Benn Sr. utólag így nyilatkozott.

„Hálát adok Istennek, hogy a meccsre nem került sor, miközben ez a fiam feje fölött lógott. Chris azt mondta nekem: a fiam nem tudja tartani a súlyt, nem bírja a 157 fontot. Nos, ő döntött. Aztán láttam egy képet róla 159,3 fontnál, ahogy ránéztem, egyáltalán nem nézett ki jól. Szóval köszönöm a mennyei atyámnak, hogy nem engedte, hogy ez a küzdelem folytatódjon. Most már értem, hogy mit mondott Chris. Először nem értettem, aztán ahogy megláttam, tudtam, hogy ez nincs rendben. Ha Conor bokszolt volna vele, és valami szörnyen rosszul sült volna el, azzal a tudattal, hogy „drogozva megölted vagy megsértetted”, azt nem tudnánk túlélni. De a mennyei atyám tudta, hogy ezt az egészet rendezni kell, mielőtt a harc létrejönne. 100 százalékosan garantálom, hogy a fiam mögött állok. Ha azt gondolnám, hogy a fiam valaha is teljesítményfokozó drogokat szedett, felakasztanám. Keményen megdolgoztam azért, hogy a nevem ott legyen, ahol ma van, de ismerem a fiamat. Ő egy elkötelezett harcos, nem drogozna. A végére fogunk járni a dolognak. Hagyjuk, hogy az ügyvédek és az orvosok foglalkozzanak ezzel, én csak imádkozom Istenhez, hogy a bocsánatkérés olyan hangos legyen, mint a média, amely a fiamat a busz alá lökte. Már azelőtt bűnösnek találták, hogy az ügy bárhová is eljutott volna. Ha igaz lenne, én lennék az első, aki a busz alá dobná őt. Láttam a fiamat a karjaimban sírni. Igazat mond.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ