Alexander Volkanovski - (Photo by Alex Bierens de Haan/Getty Images)
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 25: Alexander Volkanovski of Australia taunts Brian Ortega in between rounds during their Featherweight title fight during UFC 266 at T-Mobile Arena on September 25, 2021 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Alex Bierens de Haan/Getty Images)

A UFC bebiztosítja magát

Alexander Volkanovski hétfőn bejelentette, hogy ő a hivatalos tartalék a közelgő UFC könnyűsúlyú címmeccsre.

A pehelysúlyú bajnoki címet birtokló Volkanovski elmondta, hogy orvosi engedélyt kapott kézsérülése után, és hogy a UFC tartalékként tartja őt, arra az esetre, ha Charles Oliveira vagy Islam Makhachev visszalépne a hónap folyamán megrendezésre kerülő megüresedett bajnoki címmérkőzéstől.

https://www.instagram.com/p/CjipoYTrdV7/?hl=hu

Oliveira és Makhachev a tervek szerint a UFC 280 főmérkőzésén fog megküzdeni, amelyet október 22-én rendeznek meg Abu Dhabiban.

„Le vagyok foglalva, mint tartalék bunyós. Válaszoltam is, hogy akarom, csak meg kellett győződnöm róla, hogy minden rendben van. Meg is kaptuk az engedélyt a bunyóra. A UFC is benne van, mindenki benne van, szóval ott leszek a UFC 280-on, hozni fogom az elvárt súlyt, és igen, alig várom. Meglátjuk, mi történik. Ha valakinek nem sikerül, én ott vagyok, hogy megmentsem a helyzetet. Ha végül nem lépek ketrecbe, akkor is ott leszek, és mindenki tudni fogja, hogy harcban vagyok a könnyűsúlyú bajnoki címért” – mondta Volkanovski a YouTube-csatornáján.

Volkanovski kézsérülése jól gyógyul, amit még a Max Holloway elleni trilógiaharcában szenvedett el a júliusi UFC 276-on. Elmondása szerint az orvosok azt mondták neki, hogy készen áll a harcra, és a 34 éves férfi már el is kezdett edzeni.

Volkanovski veretlen az eddigi UFC-s pályafutása során. Az egyetlen profi vereségét 2013-ban szenvedte el, amikor az Australian Fighting Championship váltósúlyú versenyén indult. Jelenleg egy lenyűgöző, 23 mérkőzéses veretlenségi szériát tudhat maga mögött, amelyben olyan pehelysúlyú nagyok ellen aratott győzelmeket, mint Holloway (háromszor), Jose Aldo, Chad Mendes, Chan Sung Jung és Brian Ortega.

Borítókép: Alex Bierens de Haan/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ