Getty Images

A UFC elnöke: ha ezt gondolod, akkor elment az eszed

A UFC elnöke, Dana White elég sok mindent látott már, mióta ő tölti be a vezetői szerepet a szervezetnél: bunyósok, akik nem tartják be a szerződésüket, akik nem hozzák a súlyukat, akik közvetlenül a meccseik előtt sérülnek meg, stb.

De a UFC 279 talán az egyik legőrültebb harci hét, aminek valaha is részese volt: nem csak azzal kellett foglalkoznia, hogy egy bunyós eltévesztette a súlyát, hanem egy veszekedés miatt le kellett mondania a mérkőzés előtti sajtótájékoztatót, és a fő kártya nagy részét is át kellett szerveznie alig több mint 24 órával az esemény előtt.

Eredetileg a Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz mérkőzés volt a főmérkőzés, Li Jingliang vs. Tony Ferguson a társ-főmérkőzés, valamint Kevin Holland vs. Daniel Rodriguez. Miután Chimaev 7,5 fonttal többel mért be, White még aznap élőben bejelentette az új párosításokat, amelyek szerint Diaz Ferguson ellen vívta a főmérkőzést, míg Chimaev-Holland a társ-főmérkőzést.

A mérlegelés előtti estén szóváltásra került sor Chimaev és Holland között, aminek következtében a sajtótájékoztatót törölték. Eredetileg a UFC rajongói úgy érezték, hogy Diaznak Chimaevet adták búcsúmeccsnek, mert a promóció így akart visszavágni neki, amiért hónapokon keresztül szidta őket az interneten, hogy végre megkaphassa szerződésének utolsó meccsét. Voltak olyan spekulációk, hogy a színfalak mögött történt veszekedés, ami a harc előtti sajtótájékoztató előtt történt, valamint a sikertelen súlycsökkentés mind azt a célt szolgálta, hogy a Diaz és Ferguson összecsapását előkészítsék, ami természetesen sokkal kedvezőbb a stocktoni születésű harcos utolsó meccsének, mint a “Borz” elleni összecsapás.

A UFC elnöke persze gyorsan eloszlatott minden ilyen feltételezést, és úgy fogalmazott, hogy akik erre gondolnak, azoknak elment az eszük.

„Körbetáncoljátok a kérdést, hogy volt-e valami összeesküvés elmélet… mert van néhány őrült az interneten, akik azt hiszik, hogy ez az egész megrendezett és megtervezett volt, meg miegymás. Ha azt hiszed, hogy ezekkel az őrült fickókkal, akik itt voltak meg lehetne egy ilyet rendezni…, akkor szó szerint elment az eszed.”

White később a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a változás nem érintette negatívan a céget, mondván “nem csak, hogy egyetlen jegyet sem fizettek vissza, de azon a napon, amikor ez az őrület történt, 250 jegyet adtunk el aznap”, amivel 25-re bővült a teltházas sorozatuk.

Borítókép és fotók: Dustin Satloff/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ