Getty Images

Chimaev edzője bocsánatot kért Diaztól

Andreas Michael edző bocsánatot kért Nate Diaztól Khamzat Chimaev nevében a UFC 279 után. Chimaevnek a múlt szombati főmérkőzésen kellett volna megküzdenie Diazzal. Azonban egy korábbi riválisával, Kevin Hollanddal kellett végül harcolnia, miután nem hozta a súlyát. Chimaev egy újabb első menetes magabiztos győzelmet aratott, de nem lehetnek teljesen elégedettek.

Khamzat Chimaev edzője megmagyarázza a UFC 279-es mérkőzésen történt súlytévesztést.

Andreas Michael, az Allstars Training Center és Chimaev edzője az Ariel Helwani által vezetett The MMA Hour című műsorban elmondta, hogy mi történt a színfalak mögött, és elmondta a véleményét arról, hogy Chimaev nem hozta a súlyát.

„Súlyfelesleggel kezdtük a tábort. Ez volt a probléma. Kaptunk egy ajánlatot Nate Diaz ellen, méghozzá korábban, augusztusban. Túl korai volt, mert nagyon sok kiló volt. Aztán 10 nappal előrébb hozták, és azt hiszem, egyszerűen túl nehezen kezdtük ezt a tábort. Kicsit fegyelmezettebbnek kellett volna lennünk, és ésszerű szinten tartani a súlyunkat, ami közel van a versenysúlyához. Alapvetően ez volt a probléma.”

Michael továbbá vállalta a felelősséget súlyproblémáért, és bocsánatot kért Diaztól az ellenfélváltás miatt.

„Rengeteg okot és kifogást ki lehet találni. Végeredményben nem szidom Khamzatot, ő egy csodálatos bunyós és szeretem őt, de el kell ismernünk, hogy szakszerűtlen volt ez az egész a részünkről, hogy nem tudtuk hozni a súlyt. Bárki, aki nem hozza a súlyt, az nem hoz profi teljesítményt. Szeretnék bocsánatot kérni Nate táborától ezért. Mindkettőjüknek hoznia kellett volna tisztességesen a súlyt, és erre nincs mentség.”

Borítókép és fotók: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ