Gervonta Davis v Ryan Garcia - Fight Night
LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 22: Gervonta Davis in the green and purple trunks reacts after defeating Ryan Garcia in the black trunks by knockout in the seventh round during their catchweight bout at T-Mobile Arena on April 22, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Al Bello/Getty Images)

A WBA könnyűsúlyú bajnoka, Gervonta Davis is megtalálta új ellenfelét?!

Gervonta Davis és Frank Martin megegyeztek, hogy Davis tavasz végén/nyár elején megküzd a WBA könnyűsúlyú bajnoki címéért – közölték az ESPN forrásai.

Davis, a boksz egyik legnagyobb sztárja először lépne ringbe azóta, hogy az áprilisi szupermeccsen győzelmet aratott Ryan Garcia felett. A 29 éves baltimore-i születésű harcos a Garcia elleni áprilisi győzelmét követően – amely mérkőzés több mint 1 millió PPV-vásárlást és több mint 22 millió dolláros bevételt hozott – jogi problémák miatt háttérbe szorult. Davis májusban bűnösnek vallotta magát négy vádpontban, amelyek egy 2020 novemberében történt balesetből erednek, ahol négy ember, köztük egy terhes nő is megsérült. Az edzője, Calvin Ford otthonában 90 nap házi őrizetre ítélték. Egy bíró június 1-jén úgy döntött, hogy Davis megszegte a házi őrizet feltételeit, miután engedély nélkül egy luxushotelbe, majd egy új otthonba költözött. Júliusban szabadult egy baltimore-i börtönből, miután 44 napot töltött egy fogdában. Davist három év próbaidőre és 200 óra közmunkára is ítélték.

Miután ezeket a jogi ügyeket maga mögött hagyta, Davis a Martin elleni címvédéssel folytatja pályafutását, és visszatérhet a boksz ranglétrán elfoglalt helyére. A 29 éves Martin, edzője, Derrick James irányításával egy atletikus balkezes, aki Davishez hasonló erővel rendelkezik. De Davisszel ellentétben Martin még nem bizonyította képességeit a legmagasabb szinten. Martin legutóbb júliusban bokszolt, amikor egy szoros, egyhangú pontozásos győzelmet aratott Artem Harutyunyan felett.

Martin tavaly ősszel Shakur Stevenson ellen lépett volna ringbe első címmérkőzés lehetőségén, de visszautasította a karrierje eddigi legnagyobb hét számjegyű fizetést. Most Martin mégis megkapja a címmeccset egy sokkal nagyobb küzdelemben.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ