Pulev-Charr hivatalos március 30-án Szófiában

A korábbi világbajnoki kihívók, Kubrat Pulev és Mahmoud Charr március 30-án a bolgár fővárosban, Szófiában találkozik egymással, hogy megküzdjenek a WBA nehézsúlyú világbajnoki cím megüresedett, kisebbik változatáért.

A mérkőzést egy szófiai sajtótájékoztatón erősítették meg, amelyen mindkét bokszoló részt vett, és amelyre a 12 000 férőhelyes Arena Sofia-ban kerül sor. Charrt szeptemberben helyezték vissza a WBA másodhegedűs címvédőjévé, miután egy hosszas jogi csatározás után, amely közte, a WBA és Don King között zajlott, több sikertelen kísérletet követően a King által promotált Trevor Bryan elleni WBA cím megvédésére, ami végül Charrt megfosztotta a címtől. Bryan ezután a 2021. januári, a korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Bermane Stiverne elleni győzelmét követően igényt tartott a másodlagos övre, és 2022-ben egyszer megvédte a címet, mielőtt 2022 júniusában négy menetben leszerelte Daniel Dubois.

Pulev-Charr januárban állapodott meg egymással, hogy márciusban összecsapjanak, ahogy arról korábban a BoxingScene is beszámolt.

„Egy nagyon komoly ellenféllel fogok szembenézni, aki hozzám hasonlóan nagy tapasztalattal rendelkezik” – mondta Pulev a sajtótájékoztatón a bolgár fővárosban.

Pulev menedzsere, Ivaylo Gotsev hozzátette: “Ez az enyém és Kubrat életének legnagyobb lehetősége. Harminc éve dolgozom promóterként, és mindig is szerettem volna eljutni erre a világbajnoki címmérkőzésre Szófiában”.

Charr erre válaszolt: “Én egy bunyós vagyok. Nem a pénzért bokszolok. Azért küzdök, hogy örökséget hagyjak hátra. Ha csak a pénzért harcolsz, akkor elvesztél. Dolgozz keményen, és egy nap mindent megkapsz, amiről álmodtál.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Interjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ