(Photo by Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images)

A WBC a tiltakozás után meghozta az ítéletet: Lomachenko elnyerte az emberek szívét

A múlt havi, Devin Haney és Vaszilij Lomachenko közötti vitathatatlan könnyűsúlyú összecsapás a bokszrajongók és a szakírók egy része szemében ellentmondásos volt. Haney aznap este Las Vegasban egyhangú döntéssel megőrizte négy világbajnoki címét, azonban sok megfigyelő úgy érezte, hogy Lomachenko nehezen viselte, hogy nem kapta meg a győzelmet.

Az eredményt követően Lomachenko menedzsmentje nyílt levelet küldött minden szövetségnek, köztük a WBC-nek is, amelyben azt kérte, hogy ő legyen az első számú kihívó, hogy kikényszerítsék a visszavágót. Amikor a Talksport megkérdezte a WBC elnökét, Mauricio Sulemant, hogy mit gondol az ügyről, a WBC elnöke kijelentette, hogy bár a mérkőzés szoros volt, és a visszavágónak jót tenne, az eredmény nem volt vitatható.

„Minden alkalommal, amikor egy nagy meccs van és szoros, akkor lesz vita. Lomachenkónak elnyerte az emberek szívét, ő a szurkolók kedvence, és ez egy nagyon-nagyon szoros meccs volt. Akárhogy alakulhatott volna. Nincs vita, nincs rablás vagy felháborodás. Meggyőződésem, hogy szenzációs küzdelem volt, és nagyon büszke vagyok mindkét bunyósra. Mindenki szívesen látna egy visszavágót.”

A mérkőzés szoros jellege ellenére nem tűnik valószínűnek, hogy Haney másodszor is esélyt adjon a 35 éves Lomachenkónak a WBC, WBO, WBA és IBF övek elnyerésére. Miután nem titkolta, hogy a 135 fontra való fogyasztás nehéz számára, továbbra sem világos, hogy Haney egyáltalán marad-e ebben a súlycsoportban és megvédi-e címeit, vagy megüresedik és feljebb lép.

A WBC 140 fontos bajnok Regis Prograis elleni mérkőzéssel hozták kapcsolatba, és várhatóan még ebben a hónapban részt vesz a Danielito Zorilla elleni címvédésen New Orleansban.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ