Usyk Joshua védelmére kelt

A WBO, IBF, IBO, WBA nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk úgy véli, hogy legutóbbi ellenfele, Anthony Joshua igazságtalan kritikát kapott legutóbbi mérkőzése miatt.

Usyk 2021-ben, Joshua ellen egyhangú döntéssel szerezte meg a nehézsúlyú koronát. Ezt a teljesítményt megismételte, egy évvel később, a szerződéses visszavágójukon újabb pontozásos győzelmet aratott Joshua felett. A korábbi kétszeres világbajnok Joshua áprilisban Jermaine Franklin elleni pontozásos győzelemmel tudott visszavágni. Ez volt Joshua első mérkőzése az új vezetőedzővel, Derrick Jamesszel. Sok megfigyelő arra számított, hogy Joshua megállítja Franklint idő előtt, de a vártnál keményebb küzdelem lett. Egyes kritikusok úgy érzik, Joshuából hiányzik az az agresszivitás és vágy, amit karrierje elején mutatott. Úgy tűnik, elterjedt az a vélemény, hogy Joshua gondolkodásmódja megváltozott, miután 2019-ben Andy Ruiz ellen vereséget szenvedett.

Usyk ezzel nem ért egyet. Úgy érzi, a brit sztárnak több időre van szüksége ahhoz, hogy összeszedje magát a kudarcaiból.

„Szerintem Joshuának csak egy kicsit több időre van szüksége a regenerálódáshoz. Ő egy nagyszerű bunyós és személyiség. Kik azok az emberek, akik elítélik őt? Kik a bírók? Beléptek már valaha a ringbe? Edzettek már valaha és érezték ezt a fájdalmat? Nincs joguk ezt mondani. Ha beszélni akarnak egy bunyósról, akkor legalább egyszer az életben be kell szállniuk a ringbe és sparringolniuk kell. Legalább egy menetre, három percre. Akkor lesz hozzá jogod” – mondta Usyk a Boxing King Media-nak.

Jelenleg úgy tervezik, hogy Joshua augusztusban tér vissza. Egy Dillian Whyte elleni visszavágót szeretnének összehozni. Amennyiben Joshua győzedelmeskedik, célja, hogy egy decemberi időpontban Szaúd-Arábiában összecsapjon a korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilderrel.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ