(Photo by Mark Robison/Top Rank Inc via Getty Images)

A WBC elnöke arra számít, hogy Beterbiev Callum Smith ellen lép legközelebb ringbe, nem Bivol ellen

Mauricio Sulaiman, a Boksz Világtanács elnöke bezárta az ajtót a félnehézsúlyú bajnokuk, Artur Beterbiev és az őt követő veretlen honfitársuk, Dmitry Bivol közötti azonnali, vitathatatlan mérkőzés előtt.

Beterbiev a múlt hétvégén Londonban, Anthony Yarde ellen aratott győzelmével megőrizte a WBC, IBF, WBO címét. Bivol legutóbb novemberben lépett szorítóba, amikor is Gilberto Ramirezt győzte le, és tartotta meg WBA-övét. Beterbiev hangot adott annak a céljának, hogy legközelebb Bivol ellen szeretne harcolni.

A WBC azonban szilárdan kitart azon döntése mellett, hogy az orosz és fehérorosz bokszolók nem küzdhetnek meg egyik címükért sem, így Bivol nem jogosult rá. A WBC addig nem hajlandó változtatni álláspontján, amíg Oroszország be nem fejezi katonai konfliktusát Ukrajnával. Beterbievet nem érinti a WBC döntése, mivel Kanadában él és kanadai útlevéllel küzd.

A WBC lehetővé tenné Bivol számára, hogy felmentési kérelmet nyújtson be.

„Bivol nem fordult a WBC-hez (hogy mentességet kérjen). A legutóbbi kongresszusunkon nagyon világosan meghatároztuk az álláspontunkat az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező bunyósokkal kapcsolatban. És ez a helyzet Bivol esetében is” – mondta Sulaiman az újságíróknak.

Sulaiman tisztázta, hogy Beterbiev következő mérkőzése kötelező címvédés kell legyen Callum Smith ellen.

„Ebben a pillanatban, ragaszkodom hozzá, nem érkezett kérvény (Bivol részéről). Számunkra a kötelező mérkőzés következik (Beterbiev és Smith között). Beterbiev, 19 győzelem, 19 KO, három öv, nagyon stabil, nagyon erős. Ez egy kemény küzdelem lenne a legjobbak között. Callum Smith egy csodálatos bunyós. Az egyetlen veresége Canelo ellen volt.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ