Sterling: miután végeztem Henry Cejudóval, nem hiszem, hogy van még dolgom a súlycsoportban

Aljamain Sterling úgy gondolja, hogy Henry Cejudo lehet az utolsó mérkőzése nagyváltósúlyban. A regnáló UFC nagyváltósúlyú bajnok Sterling azt mondja, hogy valószínűleg májusban megvédi a címét Cejudo llen, de nem lát túl sok lehetőséget ezen kívül.

Sterling elismeri, hogy az első számú kihívó Sean O’Malley egy jövedelmező opció, de mivel csapattársa, Merab Dvalishvili a címvédés küszöbén áll, Sterling szerint a súlcsoportváltás küszöbén áll.

„El tudnék képzelni egy második menetes befejezést, TKO-t. Miután végeztem Henry Cejudóval, tényleg nem hiszem, hogy a divízióban maradna számomra valami. Talán egy pénzes meccs Sean O’Malley-vel, ha rendbe tudja hozni magát és gondoskodik róla, hogy egészséges maradjon. Nem akar a divízió élén kemény emberrel küzdeni, mert több időre van szüksége, hogy felkészüljön a grapplingre. Mi most úgymond átfutnánk rajta. Szóval talán az a meccs csábítana, de valószínűleg felmegyek 145-be, és hagyom, hogy Merab továbbra is rettegésben tartsa a többi fickót” – mondta Sterling a The Schmo című lapnak.

Bár még sosem volt gond a súlyával, Sterling azt is megemlítette, hogy mennyire megerőltető számára hozni azt, ami szerepet játszik abban a döntésében, hogy esetleg egy osztállyal feljebb lépjen.

„Lehet, hogy sűrűek a csontjaim. Elég nehéz vagyok. Azért nyerek, mert keményen dolgozom. Nagyon aprólékos munkát végzek. Nagyon jól felkészülök. Szarrá edzem magam. A súlyt a megfelelő módon csökkentem. A 145 font kicsit megkönnyítené a dolgokat, valószínűleg egészségesebbé tenné a testemet, mert nem kellene annyira leépítenem magam.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ