Abdulmanap Nurmagomedov: Jon Jones a végzet ajándéka, Istentől!

Korábban nem látott felvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken a néhai egykori szambóspecialista és a korábbi UFC könnyűsúlyú bajnok, Khabib Nurmagomedov vezetőedzője, édesapja, Abdulmanap Nurmagomedov – a nehézsúlyú divízió dominanciáját jósolta meg.

Nurmagomedov, fia, a korábbi könnyűsúlyú király, Khabib egykori vezetőedzője, aki még 2019-ben hunyt el a COVID-19 okozta komplikációk közepette, a dagesztáni származású harcost elképesztő, veretlen profi karrierig vezette a sportágban.

Khabib utolsó mérkőzését Justin Gaethje ellen vívta, ahol sikeresen megvédte könnyűsúlyú bajnoki címét, de a csata előtti hónapokban elveszítette édesapját, Abdulmanapot, így a családjával megbeszélve a visszavonulás mellett döntött.

Az előbb említett, Jones várható nehézsúlyú divízióbeli debütálásáról szóló hírekkel kapcsolatban, miszerint vagy a bajnok, Francis Ngannou, vagy a kihívó, Curtis Blaydes ellen fog a jövő év márciusában megrendezésre kerülő UFC 285-ön debütálni, ma felbukkant egy felvétel, amelyen Abdulmanap azt jósolja, hogy Jones személyében egy megsemmisíthetetlen nehézsúlyú tér vissza.

„Jon Jones a végzet ajándéka, Istentől. Nem Greg Jacksontól. Greg Jackson egy jó állóharcedző, ne értsetek félre, de tud grapplingelni velem? Tud velem grapplingelni Gi-ben? Nem. Tudok ütni vele? Nem. Mindenkinek megvannak az erős oldalai. Amire szükség van, az a küzdelem egészére vonatkozó stratégiai edzés. Ez hét részből áll. Jon Jones az első számú harcos. Talán nem a ketrecen kívüli viselkedése alapján kell megítélni, de biztos vagyok benne, hogy a nehézsúlyúakat is el fogja pusztítani. Ez az én véleményem” – magyarázta Abdulmanap Nurmagomedov.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ