Getty Images

Adesanya: Pereira nélkülem nem lenne itt

Israel Adesanya úgy gondolja, hogy sokat tett közelgő ellenfele, Alex Pereira karrierjéért.

A UFC középsúlyú bajnoka úgy véli, részben ő a felelős azért, hogy Pereira ilyen gyorsan tudott sikereket elérni az MMA-ban, pontosabban a UFC-ben. Adesanya, aki a kick-box világában két vereséget szenvedett Pereira ellen – egyszer KO-val, egyszer pedig pontozással -, ismét a brazil ellen küzd. Ezúttal azonban a UFC 281 főmérkőzésén csapnak össze. Adesanya hatodik alkalommal védheti meg a UFC középsúlyú övét.

„Nélkülem nem lenne itt. Szabaddá tettem az utat számára. Kitisztítottam a divíziót, így nem igazán volt más, akivel megküzdhetett volna. Én tettem szabaddá az utat, hogy a csúcsra jusson” – mondta Adesanya a The MMA Hour című műsorban.

Pereira még csak egy éve van a UFC-ben, de máris címmérkőzésre készül. 2021 novemberében debütált, amikor kiütötte Andreas Michailidist, azóta pedig legyőzte Bruno Silvát és Sean Stricklandet. Tekintettel a múltjukra, amelyben Adesanya húzta a rövidebbet, ez a mérkőzés személyes ügy lett a bajnok számára. Adesanya úgy véli, hogy ez a mérkőzés kulcsszerepet fog játszani az örökségében.

„Ez személyes ügy. Ez rólam és az örökségemről szól. Ez a történelem újraírásáról szól, pedig soha nem hajszoltam ezt. Megmutatom mire vagyok képes, mert az emberek kezdik elfelejteni. Csinálhatja a teniszlabdás meg légdeszkás videóit, én majd a ketrecben beszélek.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ