Hearn szerint Canelo elégedett volt a műtéttel

Eddie Hearn azon a véleményen van, hogy Canelo Alvarez nemrégiben elvégzett műtétje nem feltétlenül akadályozza meg abban, hogy a szokásos bokszmenetrendjét tartsa.

Canelo nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy megműtötték bal csuklóját. A 32 éves bajnok a Gennagyij Golovkin elleni szeptemberi trilógiája során sérült meg, amelyet Alvarez pontozással nyert meg. Canelo akkor jelezte, hogy valószínűleg csak jövő szeptemberében lesz képes visszatérni.

Hearn azonban, aki az elmúlt néhány meccsén promotálta Canelót, elmondta, hogy nem sokkal a műtétje után beszélt Alvarezzel, és közölte vele, hogy várhatóan két hónapon belül elkezdhet bokszolni. Ezt figyelembe véve Hearn nem látja okát annak, hogy Alvarez miért ne tudna májusban bokszolni; Alvarez az elmúlt nagyjából egy évtizedben szinte kizárólag májusban és szeptemberben bokszolt (hogy kélvezze a mexikói ünnepeket).

„Igen, beszéltem vele a műtét után. Szerintem nagyon elégedett volt azzal, ahogy ment. Arról beszélt, hogy két hónapon belül képes lesz ütni, – természetesen nem adott nekem semmilyen jelzést, és szerintem túl korai lenne megmondani -, de úgy gondolom, hogy májusban láthatjuk majd visszatérni. Ha december vége felé már tud ütni, akkor nem hiszem, hogy problémát jelentene számára egy májusi meccs. Már most is edz, fitt. Toldóhat-e a visszatérése szeptemberre? Talán. Nagy meccseken van túl, és elégedett a műtéttel. Sault ismerve, szerintem minél hamarabb vissza akar majd térni a ringbe” – mondta Hearn a Boxing with Chris Mannix podcastben.

Alvarez jelezte, hogy elsődleges célja, hogy megbosszulja a félnehézsúlyú címvédő Dmitry Bivol elleni vereségét, aki májusban pontozással legyőzte a mexikói szupersztárt.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ