Adesanya támogatja Francis Ngannou döntését, hogy elhagyja a UFC-t

Israel Adesanya teljes mértékben támogatja Francis Ngannou döntését, miszerint elhagyja a UFC-t.

A korábbi UFC középsúlyú bajnok úgy gondolja, Ngannou jól döntött, amikor nem írt alá a UFC-vel, és a szabadügynökség felé vette az irányt, és hátrahagyta a UFC nehézsúlyú bajnoki címét. Ngannou döntése, hogy elhagyja a promóciót, azután született meg, hogy bizonyos szerződéses kérések nem teljesültek.

Adesanya úgy gondolja, hogy Ngannou követelései nem voltak túlzóak, és dicséri őt, amiért vigyázott más harcosok jólétére.

„Francis helyesen döntött. Ő volt az, aki berúgta az ajtót. Mindannyian mögötte álltunk. Mióta is mondjuk ezt? Ha visszanézitek a felvételeket, én is ezen a véleményen vagyok. Nem fogok ezen lovagolni, de igaza van. Apróságok. Olyan dolgokat kér, amiknek kötelezőnek kellene lenniük. Nem őrült, nevetséges díva követeléseket kért. Vannak apróságok, minthogy a nyitó mérkőzéseken szereplők ki tudják fizetni a sarokban lévő harmadik emberüket, vagy a szállodát, ahol megszállnak” – mondta Adesanya a riportereknek a UFC 284 színpadán.

Ngannou, aki januárban hagyta el a UFC-t, elmondta, hogy több dolgot is kért, de nem kellett volna mindet megkapnia ahhoz, hogy meghosszabbítsa a szerződését. Olyan dolgok, mint az egészségbiztosítás, szponzorációs jog és így tovább.

Adesanya úgy gondolja, hogy ezek a kérések tisztességesek voltak, és szeretné, ha a jövőben néhány ilyen változtatást megvalósítanának.

„Ő nem egy díva. Ésszerű követeléseket kér, és úgy éreztem, hogy meg kellett volna kapnia őket. A UFC elnöke, Dana White azt mondta, mi nem így csináljuk az üzletet. De az üzletnek meg kell változnia. Francis az a fickó, aki berúgta ennek az ajtaját.”

Bizonytalan, hogy mi lehet a következő lépése Ngannounak most, hogy nincs promóciós kötődése a UFC-hez. Hangoztatta, hogy érdekli a boksz, de azt is világossá tette, hogy még nem végzett az MMA-val. Olyan promóciók, mint a Bellator, a PFL és a BKFC nyilvánosan érdeklődést mutattak a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok szerződtetése iránt.

Adesanya úgy gondolja, hogy Ngannou végül visszatér a UFC-be, még ha jelenleg ez nem is tűnik valószínűnek.

„Szerintem vissza fog térni. Ő a valaha volt legnagyobb nehézsúlyú – nem is csak úgy, mint a UFC-ben, hanem a történelemben. A saját feltételei szerint távozott az övvel, soha nem veszítette el. Szóval úgy érzem, hogy azt fogja tenni, amit tennie kell a bokszban vagy bárhol máshol, de ez egy nagy csapás a cégnek. De tudom, hogy vissza fog térni.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ