UFC 295: Prochazka v Alex Pereira
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 11: Alex Pereira of Brazil recieves the light heavyweight belt after defeating Jiri Prochazka of the Czech Republic by TKO in the UFC light heavyweight championship fight during the UFC 295 event at Madison Square Garden on November 11, 2023 in New York City. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Alex Pereira: „Újra meg akartam küzdeni vele, de ennek vége”

Miután a múlt hónap végén elmondta, hogy fontolóra venné annak lehetőségét, hogy a jövőben harmadszor is összecsapjon a UFC-ben Israel Adesanyával – a félnehézsúlyú bajnok, Alex Pereira gyakorlatilag bezárta az ajtót egy riválisával való mérkőzés előtt a jövőben.

Pereira, a korábbi középsúlyú bajnok és a jelenlegi félnehézsúlyú király a tervek szerint áprilisban, a UFC 300-on tér vissza a ketrecbe, ahol, a főmérkőzésén Jamahal Hill lesz az ellenfele. Ami Adesanyát illeti, azt állította, hogy beleegyezett, hogy ismét középsúlyú bajnoki címért harcoljon a friss bajnok, Dricus du Plessis ellen, aki visszautasította a lehetőséget.

Pereira azt állította, hogy ha a rajongók által várt harmadik mérkőzés a City Kickboxing alapembere, Adesanya ellen továbbra sem jönne össze, akkor szívesen edzene egykori ellenfelével – és azt állította, hogy a jövőbeni összecsapás jelenleg halottnak tűnik.

„Nagyon szerettem volna újra megküzdeni Israel Adesanyával, de őszintén szólva úgy gondolom, hogy ennek most vége. Nem tudom, ennek talán most vége. Próbáltam felajánlani neki egy harmadik meccset. A félnehézsúlyú övem lett volna a tét. Nagyon akartam ezt a meccset, az emberek szerették volna, ha Adesanya előtte kiáll valaki más ellen ebben a súlycsoportban, de én nem akarnám, mert az kockázatos, hogy veszít. Hogyan harcolhatnék egy olyan ellen, aki kikap? Nem, gyere egyenesen ellenem. De nem mutatott érdeklődést, úgyhogy inkább hagytam a dolgot” – mondta Alex Pereira az MMA Fightingnak.

Pereira kétszer harcolt Adesanya ellen eddig a UFC-ben. 2022-ben egy lenyűgöző ötödik menetes TKO győzelemmel szerezte meg a középsúlyú koronát Adesanya ellen, mielőtt tavaly áprilisban a páros közvetlen bajnoki visszavágóján egy brutális második menetes KO-val megállították.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ