Day Of Reckoning Press Conference - Anthony Joshua
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 15: Anthony Joshua of Great Britain speaks during the Day Of Reckoning Press Conference at OVO Arena Wembley on November 15, 2023 in London, England. (Photo by Tom Dulat/Getty Images)

Joshua nem aggódik a Fury-Usyk meccs miatt: „Ki tudja, hogy egyáltalán ringbe lépnek-e?”

Anthony Joshua kételkedik abban, hogy Tyson Fury vagy Oleksandr Usyk valaha is harcolni fog-e, miközben arról beszélnek, hogy ő maga kivel fog legközelebb megküzdeni.

Mielőtt Joshua háromszoros nehézsúlyú világbajnokká válhatna, péntek este a szaúd-arábiai Rijádban megrendezésre kerülő “Knockout Chaos” elnevezésű gálán a UFC ikon Francis Ngannou-t kell elintéznie. A brit egyértelmű favorit, mivel Ngannou mindössze egy profi bokszmeccsel rendelkezik. Ngannou azonban nagyon jó benyomást keltett bemutatkozásakor, miután tavaly októberben megijesztette a WBC nehézsúlyú bajnokát, Tyson Furyt, aki a harmadik menetben padlóztatta a veretlen “Cigánykirályt”. Fury végül megosztott döntéssel nyert.

Amennyiben “AJ” Ngannou ellen is helytáll, a figyelem elkerülhetetlenül arra irányul majd, hogy kap-e még egy esélyt a világbajnoki címért. A nehézsúlyú világbajnoki címeket jelenleg Fury és Usyk birtokolja, akiknek február 17-én kellett volna összecsapniuk, azonban előbbi visszalépett a mérkőzéstől sérülés miatt. A küzdelmet május 18-ra tűzték ki, bár egyesek kétségbe vonták, hogy valaha is sor kerülhet az egyesítő párharcra. És úgy tűnik, ebbe Joshua is beletartozik, aki a Ngannou elleni közelgő feladata után nem ragaszkodik a bajnokkal való összecsapáshoz.

Amikor megkérdezték tőle, hogy Ngannou után egy esetleges Fury vagy Usyk elleni meccsre tekint-e előre, Joshua így válaszolt.

„Alig várom, hogy visszamenjek az edzőterembe és építsek mindarra, amit eddig csináltam. A 11 hónapos időszak alatt négyszer bokszoltam, úgy érzem, kezdek újra erőre kapni, megtalálom az időzítésemet, a ritmusomat. Nem aggódom túlságosan Fury és Usyk miatt – ki tudja, hogy egyáltalán ringbe lépnek-e?”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ