Ali vs Mike Tyson: lehet, hogy kiütött volna, de csak ha el tud kapni

Az ökölvívó legenda, Muhammad Ali egyszer bevallotta, hogy nem biztos abban, hogy bírta volna Mike Tyson ütéseit, ha valaha is harcoltak volna egymással.

Boxer Mike Tyson, surrounded by fans, aides and police officers during a walkabout in Brixton, South London. Tyson was eventually forced to take refuge in a police station, as mounted officers and uniformed colleagues held back the crowd. * His walkabout followed a visit to the same area by boxing legend Muhammad Ali last year. (Photo by Sean Dempsey – PA Images/PA Images via Getty Images)

Alit széles körben a valaha volt legnagyobb nehézsúlyú bokszolónak tartják. Ami az ismertséget illeti, Tyson egyáltalán nincs lemaradva. Karrierjük nem fedte egymást, és soha nem találkoztak a ringben. 1989-ben azonban találkoztak az Arsenio Hall talkshow-ban az Egyesült Államokban, ahol megbeszélték, mi lett volna ha…

„Fantasztikus lábmunkám volt a ringben, de nem voltam olyan erős. De gyors voltam. Ha megütött volna…, de ez az, ahhoz el kellett volna kapnia” – mondta Ali.

„Hiú vagyok (nevet), tudom, hogy nagyszerűen bokszolok, de mondhatok valamit? Ebben a helyzetben mindenkinek meg kell hajolnia: Ali minden idők legnagyobbja” – mondta Tyson.

„Lehet szerény, alázatos és kedves, de ez az ember elsöprő, és nem tudom, mi lett volna, ha megüt” – reagált Ali.

Tyson aztán felhozta, hogy Ali már nem egy olyan bokszlegendával szembenézett, akiknek valószínűleg keményebb ütéseik voltak, mint neki.

„Tudod, ezt nem hiszem. A bajnok (Ali) nagyon szerény, láttam őt a ringben gyilkosokkal. Olyanokkal, mint George Foreman, Ernie Shavers, sokkal erősebben ütöttek, mint én. Ő elviselte ezeknek a srácoknak a legnagyobb pofonjait, ettől lett ilyen nagy bajnok” – zárta gondolatait Tyson.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ