Andre Ward: Golovkin csak a pénzért lépett ringbe Canelo ellen

Andre Ward fénykorában durva és kemény bunyós volt, és vad stílusa a mikrofon mögé sodorta az útját, mint az ESPN elemzője, miután visszavonult.

Amikor az egykori ökölvívót arra kérték, hogy értékelje a közelmúltban Canelo Alvarez és Gennadiy Golovkin között rendezett mérkőzést – amely egyértelmű, egyhangú pontozásos mexikói sztár győzelmet hozott -, a veretlen egykori kétszeres bajnok Ward nem köntörfalazott, miközben a kazah teljesítményét boncolgatta.

„Szerintem Canelónak meg kellett volna állítania Golovkin ezen változatát. Ha Canelo az, akinek mondja magát, minden idők legjobbja, akkor ki kell használnod az ilyen bunyósokat, akik szó szerint csak a csekkért jöttek. Canelo teljesítménye egy kicsit sokkoló volt. Azt hittem, hogy egy kicsit többet fog nyújtani, de Golovkin nem lepett meg. Az emberek végre rájöttek, hogy öreg. Már az elmúlt két-három évben nem nyújt jó teljesítményt, miközben mindenki mentegeti” – mondta Ward a Max on Boxing című műsorban.

Ward és Golovkin egyszer már régen majdnem összecsapott egymással, közvetlenül azelőtt, hogy Ward 2017-ben befejezte a pályafutását, miután egymás után két meccset vívott a félnehézsúlyban Sergey Kovalev ellen.

„Ha belegondolsz Alvarez a legnagyobb név, az egyetlen igazi név, ami Golovkin listáján szerepel. Nem számít, hogy mit gondolsz erről, ez az igazság Nem hiszem, hogy több ilyen harcossal meg akart küzdeni. Nem rólam beszélek. Voltak bizonyos fickók, akikről te és én is tudjuk, hogy nem akart kiállni ellenük.”

Februárban Ward és a jelenlegi egyesített középsúlyú bajnok Golovkin az interneten váltott pár szót a kettejük közötti mérkőzésről, ami sosem valósult meg. Ward azt mondta, hogy Golovkin kevesebb, mint öt perc alatt visszautasította a lehetőséget, hogy összecsapjanak.

„Andre, ne hazudj a szurkolóknak. A csapatod azután tette az ajánlatot, hogy bejelentettem a David Lemieux elleni 2015-ös meccset. Azóta is dühös vagy, hogy soha nem adtál el annyi jegyet a Madison Square Gardenbe, mint én. A HBO tudta, hogy az ajánlatot reklámra használtad, hogy súlycsoportot válts” – reagált Golovkin.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ