Andy Ruiz apja: Deontay Wilder a legfőbb célunk!

Kevesebb, mint két héttel a kubai veterán Luis Ortiz elleni igen veszélyes mérkőzés előtt kiderült, hogy Andy Ruiz legfőbb célja a korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilderrel való küzdelem.

Ruiz édesapja és menedzsere, Andres Ruiz szerint azért tervezik Wildert célba venni, mert a jelenlegi bajnok nem hajlandó a fiával megküzdeni.

„Először is meg akarjuk nyerni a Luis Ortiz elleni meccset. Aztán majd meglátjuk, mi történik, de a végső célunk egy Deontay Wilder elleni mérkőzés. Ha minden a tervek szerint alakul Ortizzal, akkor Wilderért megyünk. És azt akarjuk, hogy ez a meccs 2023 májusában legyen” – mondta Andres Ruiz az Izquierdazónak.

https://www.instagram.com/p/Chi5iM1F_RS/?hl=hu

Wilder a tervek szerint októberben tér vissza Robert Helenius ellen. A WBC jelenleg arra vár, hogy nehézsúlyú bajnokuk, Tyson Fury megerősítse jövőjét.

„Bárki nyer, Andy és King Kong között, az kapja meg a lehetőséget, hogy a WBC övért küzdjön.”

Andres Ruiz azonban nem tartja elképzelhetőnek a közeljövőben a Fury elleni mérkőzést, ha a brit bajnok úgy dönt, hogy aktív marad, mert Tyson már a WBA, IBF, IBO, WBO nehézsúlyú címeket birtokló Oleksandr Usyk elleni vitathatatlan bajnoki címre pályázik.

„Úgy gondolom, hogy ők (Usyk és Joshua) fenyegetésnek tekintik Andyt.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ