(Photo by Mark Robison/Top Rank Inc via Getty Images)

Artur Beterbiev a Bivol elleni meccsről: ha meg tudjuk szervezni – csináljuk!

Szombat este Londonban Artur Beterbiev megőrizte WBC, WBO, IBF félnehézsúlyú világbajnoki címét azzal, hogy nyolc menetben megállította a kötelező kihívó Anthony Yarde-ot.

A figyelem eközben máris a Beterbiev és honfitársa, Dmitry Bivol közötti vitathatatlan összecsapás lehetőségére irányul, aki jelenleg az egyetlen hiányzó övet birtokolja a gyűjteményéből.

„Bivol egy jó mérkőzés lenne számomra. Ha meg tudjuk szervezni, akkor csináljuk meg” – mondta Beterbiev a WBA bajnokáról.

Arra a kérdésre pedig, hogy mi lenne a következő lépésük, a Top Rank alelnöke, Carl Moretti hozzátette: „Bivol, Bivol és még egyszer Bivol. Ez az egyik legnagyobb meccs, amit meg lehet csinálni a sportágban. Ha két ilyen harcos esetében lehetőséged van egy vitathatatlan címmérkőzés összehozására, akkor élned kell vele. Nagyon jól ismerjük Bivolt és a csapatát, így megpróbáljuk elérni őket, hogy ez a meccs mindenki számára fontos legyen. Még nem igazán tárgyaltunk, előbb ezt a meccset akartuk végigcsinálni. Az egyetlen akadály Canelo lehet. De Bivol egy igazi bunyós, már megverte Canelót, és az egyetlen módja a félnehézsúlyú cím egyesítésének, ha Arturral bokszolunk. A nyár folyamán szeretnénk, ha ez létrejönne. Artur hívő muszlim, így Ramadán lesz, így a mérkőzés valószínűleg a nyáron lenne.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ