Arum: a Haney-Loma meccs időpontja megvan, a helyszín a kérdés

A promóter Bob Arum arról tájékoztatta a BoxingScene.com-ot, hogy a Devin Haney- Vaszilij Lomachenko mérkőzésre valószínűleg május 20-án kerül sor.

A kérdés már csak az, hogy a Haney IBF, WBA, WBC és WBO könnyűsúlyú bajnoki címéért vívott összecsapásuknak hol lesz a helyszíne.

„A mérkőzés kapcsán már mindenben megegyeztünk. Az időpont is megvan, május 20-a. Már csak az a kérdés, hogy hol lesz. New Yorkban? Nos, ez probléma a Knicks és a Rangers miatt, és a Madison Square Gardenben az NBA és az NHL rájátszás mérkőzései miatt. Las Vegas? Elég valószínű. Vagy a Közel-Keleten? Valószínűleg 10 napon belül választ kapunk. De az nem kérdés, hogy a bunyó megrendezésre kerül” – mondta Arum a BoxingScene.com-nak.

https://www.instagram.com/p/CnN39xsJsmV/?hl=hu

A 24 éves Haney a korábbi bajnok George Kambosos Jr. elleni győzelmei után remélte, hogy a Ramadán kezdete előtt megvédheti címeit Lomachenko ellen. A böjt, az ima muszlim hónapja március 22-én kezdődik és április 21-én ér véget.

Feltételezve, hogy május 20-át jelentik be a mérkőzésük időpontjaként, Haney edzőtáborának körülbelül a fele a ramadán alatt fog zajlani, amely megtiltja a gyakorló muszlimoknak, hogy napkeltétől napnyugtáig egyenek vagy igyanak. Haney tavaly a Ramadán egy részében edzett a Kambosos elleni mérkőzésre, amelyre június 5-én került sor az ausztráliai Melbourne-i Marvel Stadionban.

„Betartom a vallásomat, így megértem, hogy engedményeket kell tenni a muszlimok számára, akik egy hónapon át egész nap böjtölnek. Mint például Janibek Alimkhanuly, aki muszlim, számára ez nem probléma. Ő böjtöl, eszik és edzhet, így nem veszít semmit. De Artur Beterbiev számára ez probléma. Azt mondja, ha minden nap böjtöl, és utána eszik, nem tud rendesen edzeni. Szóval, az egyénen múlik, a vallási korlátozások alapján, hogy le tudja-e küzdeni azokat, és mégis tud-e edzeni. Sokan ezek közül a srácok közül tényleg nem tudnak. És én megértem őket. Ha egész nap böjtölsz, mikor mész el az edzőterembe?”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ