Dana White: Ngannou a fejébe vette, hogy vannak nagyobb lehetőségek a UFC-n kívül, gyengébb ellenfelekkel

Francis Ngannou egy történelmi ajánlatot utasított vissza a UFC elnöke, Dana White szerint.

Szombaton jelentették be, hogy véget ért a vita a UFC és nehézsúlyú bajnoka közötti tárgyalásokon. Ngannou visszautasította a UFC szerződéshosszabbítási ajánlatát, White elmondása szerint, és hátrahagyta nehézsúlyú bajnoki címét.

White szerint Ngannou rengeteg pénzt hagyott ott az asztalon.

„Olyan szerződést ajánlottunk Francisnek, amely a cég történetének legjobban fizetett nehézsúlyújává tette volna – többet keresett volna, mint (Brock) Lesnar, többet, mint bárki más -, és ő visszautasította az ajánlatot” – mondta White a riportereknek a UFC Fight Night 217 mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Eljutottunk erre a pontra, és ezt már korábban is mondtam nektek, ha nem akar valaki itt lenni, nem kell itt lennie. Szerintem Francis most nem akar sok kockázatot vállalni. Úgy érzi, jó helyzetben van, kisebb ellenfelekkel küzdhet, és több pénzt kereshet. Szóval hagyjuk, hogy ezt tegye. El fogjuk engedni őt. Lemondunk a mérkőzéshez való jogunkról, ő pedig mehet és azt csinálhat, amit akar. Ennél a pontnál tartunk.”

https://www.instagram.com/p/Cnak2PnK2Hl/?hl=hu

Ngannou mostantól bármely más promócióhoz szerződhet, és hivatalosan is szabadügynök. A kameruni születésű férfi még nem beszélt nyilvánosan a döntéséről, de White szerint gyengébb ellenfelekkel akar harcolni, és nem egy Jon Jones-szal, aki március 4-én, a Las Vegas-i UFC 285-ön debütál nehézsúlyban a megüresedett címért a korábbi ideiglenes bajnok Ciryl Gane ellen.

„Nézheted úgy is, hogy minden idők vitathatatlanul legnagyobb harcosa ellen fogsz küzdeni, te lennél a UFC történetének legjobban fizetett nehézsúlyúja, vagy úgy gondolod, hogy több pénzt kereshetsz, ha olyan valakivel harcolsz, aki nem minden idők legjobbja, és gyengébb. Ezt a kérdést Francisnek kell feltennie, de véleményem szerint erről van szó. A srác több mint 136 kilót nyomott, nemrég műtötték a térdét, nem volt igazi edzőtábora. Valószínűleg ennek is sok köze van ehhez, ami Francis-t illeti. Nem tudja, mi lesz a térdével. Nem lesz fiatalabb. Nem hiszem, hogy márciusra készen állt volna. Nem tarthatjuk fel továbbra is a divíziót, és nem tudunk megegyezni ezzel a fickóval. Mindent megtettünk azért, hogy ez a meccs létrejöjjön, de a fejébe vette, hogy vannak nagyobb lehetőségek a UFC-n kívül, gyengébb ellenfelekkel.”

https://www.instagram.com/p/Cnbg_yDoHGv/?hl=hu

Ngannou úgy távozik a UFC-től, hogy hat mérkőzéses győzelmi szériában van, és 2018 júliusa óta nem kapott ki. 2021 márciusában kiütötte Stipe Miocicot, a UFC történetének legeredményesebb nehézsúlyúját, és ezzel bajnok lett, majd 2022 januárjában a UFC 270-en egyhangú pontozással nyert Gane ellen, és ezzel teljesítette első címvédését.

A 36 éves harcos a UFC zászlaja alatt számos más nevet is legyőzött, többek között Alistair Overeemet, Cain Velasquezt, Junior Dos Santost és Curtis Blaydest.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ