Photos: Golden Boy / Cris Esqueda

Az eredmény után Ryan Garcia önként összegyűjtötte a hajszálait, és elküldte vizsgálatra

Ryan Garcia drogvizsgálatának B-mintái a Devin Haney elleni mérkőzésről pozitívak voltak ostarinra is.

Április 20-án Garcia sokkolta a bokszvilágot azzal, hogy a kisváltósúlyú mérkőzésükön New Yorkban háromszor padlóra küldte Haneyt, és egyhangú pontozással legyőzte őt. Ez a győzelem azonban komolyan megkérdőjeleződött, mivel a mérkőzés előtti napon és a mérkőzés napján végzett két VADA-drogvizsgálat során pozitív lett az ostarintesztje. Garcia ragaszkodott ahhoz, hogy ártatlan, ezért megtette az első lépéseket, hogy megpróbálja bizonyítani ártatlanságát, és kérte, hogy a B-mintáit is vizsgálják meg.

Minden alkalommal, amikor egy bokszoló drogvizsgálaton vesz részt, a vér- vagy vizeletmintát két külön tartályra osztják – egy A-mintára és egy B-mintára. Ennek oka az, hogy nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy a tesztelési hibák vagy a laboratóriumi szennyeződések miatt az A-mintával hamis pozitív eredményt kapunk. Ezért a B-minta biztosítékot nyújt a kezdeti eredmény megerősítésére. Mivel Garciának már két különálló pozitív tesztje is volt, nagyon valószínűtlennek tűnt, hogy a B-mintái bármilyen eltérő eredményt mutatnak.

A B-mintás híreket követően azonban Garcia jogi csapata közleményt adott ki, amelyben tájékoztatta a nyilvánosságot a védelméről.

„Ryan Garcia elkötelezett a tiszta és tisztességes versenyzés mellett, és soha nem használt szándékosan semmilyen tiltott szert. Nem sokkal azután, hogy értesítették a pozitív tesztjéről, Ryan önként összegyűjtötte a hajszálait, és elküldte Dr. Pascal Kintznek, a toxikológia és hajmintaelemzés legkiválóbb szakértőjének. Ryan hajmintájának eredménye negatív lett. Ez összhangban van a szennyeződéssel, és bizonyíthatja, hogy Ryan nem vett be ostarint egy bizonyos időn keresztül – ez az egyetlen módja annak, hogy bármilyen előnye legyen a ringben. Ryan egész pályafutása során önkéntesen alávetette magát teszteknek, amelyek mindig negatív eredményt mutattak. A Haney elleni mérkőzés előtt is többször negatív lett a tesztje. Mindezek a tényezők, valamint az április 19-én és 20-án vett minták rendkívül alacsony szintjei arra utalnak, hogy Ryan a kiegészítők szennyezésének áldozata lett, és a szervezetében lévő mikroszkopikus mennyiségekből soha semmilyen teljesítményfokozó előnyhöz nem jutott. Biztosak vagyunk benne, hogy az egyik természetes táplálékkiegészítő, amelyet Ryan a harcot megelőzően használt, szennyezettnek bizonyul, és folyamatban van a táplálékkiegészítők vizsgálata, hogy meghatározzuk a pontos forrást.”

Emellett Haney ügyvédje egy nyolcoldalas levelet írt a New York-i Bizottságnak, amelyben azt kéri, hogy Garciát zárják ki a mérkőzésükből (ami Haney-nek ítélné a győzelmet).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ