Getty Images

Az USADA indoka, miért nem tesztelték McGregort 2022-ben

Conor McGregor továbbra is a ketrec széléről figyeli az eseményeket. Mióta eltörte a lábát a Dustin Poirier trilógia mérkőzésen, McGregor a visszatérésén dolgozik, de egy ilyen súlyos sérülésből való felépüléshez idő kell. Ennek ellenére McGregor jelenleg a 11. helyen áll a UFC könnyűsúlyú divíziójában, és valamikor 2023-ban térhet vissza.

Egyszóval a kihagyás ellenére is aktív UFC harcos, és a közeljövőben újra harcolhat. Akkor miért nem teszteli az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) a korábbi kétszeres bajnokot?

Korábban a TSN arról számolt be, hogy Conor McGregor az egyetlen UFC harcos – az augusztus 1. után szerződtetett új tagokat leszámítva -, akit még nem vizsgált drogvizsgálaton az USADA 2022-ben. Nos, McGregor szokatlanul szétszórt életmódot folytat egy UFC-harcoshoz képest, de neki is be kell számolnia arról merre jár, mint minden más sportolónak. Különösen, hogy ilyen feltűnően megnőtt izomzattal rendelkezik jelenleg McGregor.

https://www.instagram.com/p/Ci6GLB3r6yV/?hl=hu

A TSN megkeresésére az USADA a következő választ adta, bár az ügynökség nem kívánt konkrétan McGregorral foglalkozni.

„Amint a UFC sportolói bekerülnek a tesztelési programba, akkor is tesztelésre kötelezettek, ha nem harcolnak, kivéve, ha értesítik a UFC-t a visszavonulásukról, a szerződésüket felbontják, vagy más módon kiveszik őket a programból. Ha egy sportoló visszatér a UFC-hez, hat hónapig az USADA tesztelési programjában kell maradnia, mielőtt küzdhetne. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályaihoz hasonlóan a UFC kivételes körülmények között, vagy ha a szabály szigorú alkalmazása nyilvánvalóan tisztességtelen lenne a sportolóval szemben, de mindkét esetben az UFC szabályai szerint mentességet adhat a hat hónapos írásbeli értesítésre vonatkozó szabály alól. A UFC szabályai szerint a sportolónak legalább két negatív mintát kell felmutatnia, mielőtt ismét ketrecbe léphetne. Nem kommentáljuk az egyes sportolók tesztpaneljének státuszát” – közölte az USADA.

McGregor és a UFC nem kívánt nyilatkozni.

Borítókép és fotók: Mario Renzi – Forma 1/Formula 1 a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ