Getty Images

Az USADA nem kivételezik Conor McGregorral sem

Ha Conor McGregor azt hiszi, hogy a UFC-be való visszatérése különleges kiváltságokkal jár majd, akkor lehet, hogy nagyon megfog lepődni.

A 34 éves McGregor a Dustin Poirier elleni trilógiában 2021 júliusában elszenvedett lábtörése óta nem harcolt. Az MMA-világ az októberi Abu Dhabiban megrendezett UFC 280-on tudta meg, hogy McGregor már nem tartozik a UFC drogellenőrző partnerének. A szokásos protokoll szerint a tesztelésből kikerülő harcosoknak hat hónapig vissza kell térniük, mielőtt újra harcolhatnak.

A UFC kérhet felmentést ez alól a szabály alól. A múlt héten McGregor a Twitteren posztolt, és utalt arra, hogy szerinte megkapja ezt a kiváltságot. McGregor azt mondta, hogy várhatóan februárban visszatérhet az USADA körforgásába, és csupán két tesztet kell teljesítenie a felmentés értelmében, és már küzdhet is.

Az USADA képviselője azonban azt mondta a UFC közvetítő partnerének, az ESPN-nek, hogy McGregor valószínűleg nem fog különleges bánásmódban részesülni.

„McGregor nincs beírva a tesztelési listánkba, és hat hónapig részese kellene, hogy legyen, hacsak nem kap kivételt, ami szerintünk nem lehetséges” – mondta Averi Walker, az USADA kommunikációs igazgatója az ESPN-nek.

Ha McGregor februárban belép az USADA tesztelési programjába, ahogyan azt a Twitteren is írta, és nem kap felmentést, hogy hamarabb harcolhasson, akkor csak valamikor 2023 augusztusában térhetne vissza. Ez több mint két évnyi kihagyást jelentene az ír számára. McGregor USADA státusza a múlt héten került újra a hírekbe, amikor a korábbi UFC félnehézsúlyú bajnoki cím kihívója és az ESPN rendszeres stúdióelemzője, Anthony Smith azt mondta, hogy szerinte McGregor azért nincs a rendszerben, mert teljesítményfokozó szereket használ, amit McGregor hevesen tagadott.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ