Haye úgy véli, megállította volna Usykot, ha összecsapnak

David Haye úgy véli, igenis lett volna esélye a cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk elleni. A boksztörténelemben eddig mindössze három olyan bunyós volt, aki meghódította a sportág két legnagyobb divízióját. Haye, Usyk és Evander Holyfield alkotják ezt az egyedülálló klubot.

A bokszrajongók rendszeresen felvetették a hármójuk közötti fantáziacsatát, különösen az ukrán Anthony Joshua elleni győzelmei óta. Arra a kérdésre, hogy szerinte legyőzte volna-e Usykot, Haye az iD Boxing Newsnak nyilatkozott.

„Igen, szeretném azt hinni, hogy fénykoromban – azon az estén, amikor Enzo Maccarinelli vagy Jean-Marc Mormeck ellen bokszoltam – nyertem volna. Mindig is szerettem a balkezesek ellen harcolni, landoltak a jobbosaim. Ahogy néztem Tony Bellew-t az Usyk elleni meccsen, Bellew irányította a harcot. Ha fiatalabb, frissebb lett volna, sokkal jobban teljesíthetett volna. Ha a csúcsformában találkoztam volna Usykkal akkoriban, azt hiszem, biztosan kiütöttem volna a fickót. Nyilvánvaló, hogy a srác most már egy másik állat a nehézsúlyban, felszedett néhány kilót, és óriási meccseket vívott. A Derek Chisora elleni meccse nagyon szoros volt, de győzelmet aratott. Amikor Derek ellen bokszoltam, öt menet alatt kiütöttem. Ő viszont kiütötte Bellew-t, míg Bellew kétszer ütött ki engem. Szóval magabiztosan mentem volna neki a meccsnek. Nehéz lett volna, de megtaláltam volna a módját, hogy elkapjam őt, és nem engedtem volna meg néhány olyan dolgot, amit ő csinál a nehézsúlyú ellenfeleivel. Amit Anthony Joshuával tett, azt nem tudta volna velem megtenni, mert gyorsabb vagyok nála.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ