Getty Images

Benavidez-Plant: Sulaiman szerint a győztes lesz Canelo kötelező kihívója

David Benavidez promótere addig piszkálta a WBC elnökét, Mauricio Sulaimant, amíg szerdán a mexikói Acapulcóban, a szankciós szervezet kongresszusán meg nem kapta a kért végleges választ.

Sulaiman végül megerősítette Sampson Lewkowicznak, akinek cége Benavidezt promotálja, hogy a Benavidez és Caleb Plant közelgő összecsapásának győztese lesz a kötelező kihívója Canelo Alvarez szuperközépsúlyú WBC-címének. Lewkowicz a Sulaimannal folytatott nyilvános beszélgetése során jelezte, hogy a Benavidez-Plant mérkőzésre valószínűleg valamikor márciusban kerül sor.

https://www.instagram.com/p/Ckg6l5svZMz/?hl=hu

Sulaiman azt is elmondta, hogy a WBC-nek egyeztetnie kell Alvarez csapatával, hogy meghatározzák, mennyi ideig nem lesz bevethető Canelo, miután a múlt hónap végén megműtötték a bal csuklóját.

A mexikói Alvarez akár már májusban visszatérhet a ringbe, de az is lehet, hogy csak szeptemberben kerül erre sor. A bajnoknak még egy mérkőzése van hátra a DAZN-nel és az Eddie Hearn-féle Matchroom Boxinggal kötött hárommeccses szerződéséből. Alvareznek át kellene igazodnia Al Haymon Premier Boxing Champions nevű szervezetéhez, mielőtt egy Benavidez elleni mérkőzés vagy egy Plant elleni visszavágó reális opcióvá válhatna.

Canelo már korábban legyőzte Plantet, amikor is a 11. menetben véget ért a mérkőzés tavaly november 6-án a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában. A phoenixi Benavidez birtokolja a WBC ideiglenes bajnoki címét. A 25 éves Benavidez ezt a címet fogja megvédeni Plant ellen, aki egy évvel ezelőtt elvesztette az IBF szuperközépsúlyú koronáját Alvarez ellen.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ