Whittaker megtippelte az Adesanya-Pereira meccset

Robert Whittaker szerint a középsúlyú bajnok Israel Adesanya a biztos tipp Alex Pereira ellen a UFC 281-en.

Adesanya hatodjára is szeretné megvédeni bajnoki címét, amikor a szombati főmérkőzésen Pereira ellen lép ketrecbe a New York-i Madison Square Gardenben.

A kick-boxos múltjuk alapján Pereira papíron előnyben van, mivel két győzelmet aratott Adesanya felett. Azonban Whittaker már kétszer is kikapott Adesanya ellen címmérkőzésen, ezek alapján pedig őt tartja védekezésben biztosabb harcosnak.

„Ezt nagyon nehéz megtippelni, mert ez 50-50{0354ff6b965c3a8554b3be39bffd6bcc0d5d03fb117e183da0bfb0aa96532aba}-os küzdelem. De ha fogadnom kellene, akkor azt mondanám, hogy Israel, mert egy ilyen küzdelemben egyértelműen a védekezőbb harcos a biztonságosabb. És amit Adesanya jól csinál, az pont ez. Kihasználja a távolságot, ütőtechnikáját, és ez hatékony mindenki ellen. Szóval nincs szüksége arra, hogy változtasson a dolgokon. Mindenki ellen működik. Ahogy mondtam, Adesanya a biztosabb tipp. Ő egy védekező csatár és ráadásul bajnok. Ha szorosabb a párharc, akkor általában a bajnok felé hajlanak a dolgok” – mondta Whittaker a Fox Sports Australia-nak.

https://www.instagram.com/p/Ckwdi2sBotN/?hl=hu

Az ex-bajnok Whittaker februárban az ausztráliai Perthben megrendezésre kerülő UFC 284-en Paulo Costa ellen próbál majd újra visszakapaszkodni. Adesanya a Fox Sports Australia-nak elmondta, hogy nyitott lenne egy trilógiára Whittakerrel, de ehhez hatalmas érdeklődést kell generálnia, és el kell érnie, hogy a mérkőzésük dollármilliókat termeljen.

Ha Whittaker túljut Costán, akkor egy újabb korábbi címvédő kihívót győzött le, ami szerinte elég lesz.

„Nos, mit akar még tőlem? Bármikor lesz a meccsünk, az emberek nézni fogják. Annyira magas színvonalat képviselünk, hogy mindenki látni akarja. Már most is milliókat keres – többet kap, mint bárki más. Szóval nem tudom. … Ha arról van szó, hogy mi ketten verekszünk, nem tudok sokkal többet tenni, mint amit már eddig is tettem.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ