Beterbiev vs. Bivol London Presser5 / matchroomboxing/Instagram

Beterbiev vagy Bivol? – „A barátaim felhívnak a meccsei alatt, és azt kérdezik, ‘Ki ez a szörnyeteg?’”

Mintha a 20-0-s kezdés 20 kiütéssel és három félnehézsúlyú övvel nem lenne elég nagy teljesítmény, Artur Beterbiev a jelek szerint arra vállalkozott, hogy világrekordot állítson fel a sajtótájékoztatón egy nagy bokszoló által elmondott legkevesebb szavak tekintetében.

A Londonban tartott sajtótájékoztató kulcsszavai, amelyen hivatalosan is bemutatták a június 1-jén Szaúd-Arábiában a vitathatatlan félnehézsúlyú címért vívandó csata résztvevőit, az volt, amikor Beterbiev csak annyit mondott: „Nincs szükség szavakra”.

A 39 éves Beterbiev a sportág súlycsoportjának legpusztítóbb és legördögibb harcosaként van jelen, aki szisztematikusan szétveri ellenfeleit – a korábbi világbajnokok, Callum Smith, Joe Smith Jr. és Oleksandr Gvozdyk sokat tudnának erről mesélni. Ennek ellenére Beterbiev most egy olyan orosz honfitársával találkozik, aki megtestesítheti a kriptonitját.

A WBA világbajnoka, Dmitry Bivol az Amerikai Bokszírók Szövetségének 2022-es év bokszolója, meggyőző teljesítménnyel őrizte meg a koronát, miután legyőzte a mexikói Canelo Alvarezt.

„A boksz inkább az osztályról, az IQ-ról, a stílusról és a képességekről szól” – mondta Bivol menedzsere, Vadim Kornilov. Bivol kifinomult stílusa meghazudtolja saját erejét, és őszintén szólva, ha Alvarez bármelyik másik félnehézsúlyú lett volna, akkor talán padlóra is került volna azoktól az ütéssorozatoktól, amit Bivol a 2022. májusi mérkőzésen rá mért. Bár a hivatalos pontozólapok 115-113-as eredményt mutattak az orosz javára, kevesen gondolták, hogy a küzdelem ennyire szoros volt.

A sajtótájékoztató műsorvezetője a Bivol-Beterbiev mérkőzést úgy jellemezte, hogy a világ legjobb tisztán bokszolója és a világ legpusztítóbb ütője csap össze. A fő kérdés természetesen, hogy ki lesz a vitathatatlan bajnok, de az is gondolkodásra adhat okot, hogy ki vár a győztesre? Canelo? David Benavidez? Egy visszavágó? De, ami a legfontosabb: ki fog nyerni és hogyan?

Beterbiev promótere, a Top Rank elnöke, Todd duBoef egyszerűen fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy miért az ő embere fog nyerni.

„A rombolás rajongója vagyok, és ez a fickó (csak) ezt tudja csinálni. A barátaim felhívnak a meccsei alatt, és azt kérdezik, ‘Ki ez a szörnyeteg?’. Nézd meg a munkásságát: Senki sem bír ki vele 12 menetet.”

Annak ellenére, hogy az esemény fontos a globális pay-per-view vásárlások eladása szempontjából, Beterbiev a minimálisra szorította a beszédet. Amikor megkérdezték tőle, mit gondol arról, hogy Bivol balra tőle ül a színpadon, előtte a WBA-övvel, Beterbiev azt mondta: “Egy másik övet látok. Gyűjtöm (az összes övet), és szükségem van még egyre”.

Arra a kérdésre, hogy miért tartott ilyen sokáig, hogy az egykori orosz amatőrök találkozzanak, Beterbiev ravasz vigyort csalt elő, és azt mondta: “Kérdezd őt”, Bivolra mutatva. Bivol erre azt válaszolta, hogy neki úgy tűnt, hogy Beterbiev csak a Top Rank által promotált bunyókon akar dolgozni.

Mindkét bunyós köszönetet mondott Szaúd-Arábia Őexcellenciájának, Turki Alalshikhnek, amiért anyagilag támogatta az eseményt, hogy létrejöhessen ez a mérkőzés, amely két héttel a Tyson Fury és Oleksandr Usyk május 18-i, Rijádban megrendezésre kerülő vitathatatlan nehézsúlyú címmeccse után következik.

„Nem volt senki, aki meg tudta volna csinálni ezt a mérkőzést, és most itt van Őexcellenciája, aki szereti a bokszot, és megcsinálta” – mondta Bivol. Arra a kérdésre, hogy van-e üzenete Bivol számára a mérkőzés előtt, Beterbiev ismét ködös maradt. „Ő már tudja” – zárta gondolatait Beterbiev.

Ez arra késztette a kommentátorokat, hogy elgondolkodjanak azon, vajon Beterbiev valaha is jobb volt-e Bivolnál, amikor régebben együtt harcoltak Oroszországért. Vajon Berterbiev egyszer is megverte vagy leütötte Bivolt. Kornilov utólag elmondta a Boxing Scene-nek, hogy a páros csak “edzésen, közös munkában” vett részt. Ha Beterbiev arra számít, hogy Bivolnak korábbi verziója ugyanaz az ember, akivel most találkozik profiként 33 évesen, akkor komolyan elszámította magát.

„Dmitry egy rombológép. Magas szinten van a boksztudása. De Bivol nem kapta meg azt az elismerést, amit megérdemelne… Canlót könnyedén verte meg. Minden képessége megvan ahhoz, hogy nyerjen” – mesélte Hearn.

Bivol azt mondta, hogy 5 éves kora óta a sportnak szentelve életét, “az volt a célom, hogy vitathatatlan bajnok legyek… Canelo volt a jegyem a nagy meccsekre”. Beterbiev komoly fenyegetéséről kérdezve Bivol így fogalmazott: „Minden edzésen arra gondolok, hogy az ellenfelem a legveszélyesebb ellenfél, akivel valaha is találkoztam a ringben. Természetesen veszélyes. (Nézd meg) a rekordját. De szeretem a kihívásokat, ha próbára tesznek. Ez egy hatalmas kihívás. Hiszek a képességeimben, a tapasztalatomban, a mentalitásomban és a felkészülésemben. Vitathatatlan bajnok leszek.”

Borítókép és fotók: matchroomboxing/Instagram

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ