Getty Images

Bivolt érdekelné egy ilyen forgatókönyv: jöhet Canelo!

Dmitry Bivol eddig többnyire fittyet hányt arra, hogy Canelo Alvarez ellen ismét megvédje félnehézsúlyú bajnoki címét, de a szuperközépsúlyban való küzdelem a jelek szerint más tészta.

Egy nemrégiben adott interjúban Bivol, a WBA félnehézsúlyú orosz bajnoka szeme felcsillant az ötlet iránt, miszerint szuperközépsúlyban küzdjön meg Alvarezzel, ahol Canelo mind a négy övét birtokolja.

„Természetesen az elég motiváció lenne számomra, hogy elvállaljam. De ezt még jobban át kellene gondolnom. Sok éve nem mozogtam abban a súlycsoportban. De ha ez a meccs lehetséges akkor nézzük, beszéljünk róla. Csináljuk meg. Azt hiszem, készen állnék rá” – mondta Bivol a Boxing Socialnak.

Bivol egész profi karrierje során félnehézsúlyban bokszolt, de az amatőrök között, ahol közel 300 mérkőzésen lépett szorítóba, a szuperközépsúlyhoz közel versenyzett. Bivol megjegyzései visszhangozzák promótere, Eddie Hearn nemrégiben tett nyilatkozatát, miszerint Alvarez csapatával együtt mérlegeli, hogy melyik súlycsoportot vegyék figyelembe a visszavágón, mondván, hogy Alvarez inkább félnehézsúlyban szeretné megrendezni a mérkőzést. Hearn azonban hozzátette, hogy Bivol már tájékoztatta őt arról, hogy a szuperközépsúly határt is meg tudná csinálni.

A 32 éves Bivol és Canelo már régóta beszélget egy lehetséges visszavágóról. A tavaly májusi Las Vegas-i találkozójukon Bivol magabiztosan egyhangú pontozással legyőzte a mexikóit. Alvarez, akinek nemrég műtötték meg a bal csuklóját, várhatóan májusban tér vissza a ringbe, valószínűleg a londoni John Ryder ellen. Egy Bivol visszavágóra aztán ősszel kerülhet sor. Alvarez a Bivol elleni vereséget követően szeptemberben az esküdt rivális Gennadiy Golovkin felett aratott fölényes győzelmet a trilógiájukban.

Ami Bivolt illeti, októberben egy domináns pontozásos győzelemmel verte Gilberto Ramirezt.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ