Kaliforniai szenátorok felszólítják az Endeavor-t, hogy távolítsák el Dana White-ot a UFC elnöki posztjáról

Pár nap telt el azóta, hogy aggasztó felvételek láttak napvilágot arról, ahogy Dana White szilveszter éjjelén egy mexikói szórakozóhelyen megütötte a feleségét, és az MMA közösségen túl is egyre nagyobb a nyomás, hogy a UFC anyavállalata, az Endeavor lépéseket tegyen.

Hétfőn a kaliforniai női törvényhozók csoportja (CLWC) online közzétett egy levelet az Endeavor vezérigazgatójának, Ari Emanuelnek címezve, amelyben White “azonnali eltávolítását” követeli a UFC elnöki posztjáról. Az Endeavor eddig hallgatott White családon belüli erőszakos incidenséről, amelyet videóra rögzítettek. A 18 állami szenátort és 33 képviselőnőt tömörítő politikai női érdekvédelmi csoport a levélben világossá tette, hogy ez mennyire aggasztó számukra.

„Az önök folyamatos hallgatása sok mindent elmond. Ahogy ön egyszer írta: ‘A hallgatás és a tétlenség nem opció. … Minden egyes nappal, amikor Mr. White tetteit nem tudják megmagyarázni, az önök hallgatása egyre szúrósabb és aggasztóbb lesz” – áll a levélben.

A TMZ-nek adott interjúban, amely a felkavaró videó közzétételével egy időben jelent meg, White beismerte tetteit, és azt mondta, “nincs mentség” arra, hogy megütötte a feleségét, és a földre lökte, miután ő egy vita során megpofozta őt. Felesége pofonja előtt a videón látható, ahogy White a csuklójánál fogva megragadja feleségét.

White szavai egybecsengtek egy 2014-es interjúban elhangzott megjegyzéseivel, amelyben azt nyilatkozta: “Van egy dolog, amit soha nem lehet elfogadni, és ez az, hogy kezet emelsz egy nőre”.

Levele végén a CLWC látszólag visszautalt ezekre a megjegyzésekre.

„Egy jelentős sportszervezet vezetője nem állíthatja, hogy a nők biztonságáért küzd, miközben van egy videó, amelyen megüti a feleségét, és továbbra is az interneten kering, anélkül, hogy Öntől választ kapnánk. A képmutatás megdöbbentő. Elég volt. Itt az ideje, hogy eltávolítsák White urat vezetői pozíciójából, hogy ő és a párja megkaphassák a szükséges segítséget, miközben emlékeztetik a világot arra, hogy mit képvisel az Endeavor, és hogy a nők elleni erőszak nem olyan magatartás, amelyet önök elnéznek.”

Az Endeavor mellett az UFC is elutasította, hogy hivatalosan kommentálja a helyzetet.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ