Borics: Őszintén, amikor kiderült, hogy végül Burnell ellen fogok harcolni, nagyon csalódott voltam

Borics Ádám ellenfele Mads Burnell lesz a Bellator 276-on, március 11-én. Mindketten 3 meccses győzelmi sorozatban vannak. Ez egy nagy küzdelem, hatalmas téttel, hiszen a rangsorban egymás után következnek a pehelysúlyú ranglistán, így a győztes küzdhetne meg biztosan az Aj McKee vs Patricio Pitbull csata visszavágója után a bajnokkal.

Úgy éreztük, nincs ennél aktuálisabb időpont, hogy csináljunk egy exkluzív interjút Ádámmal, akinek köszönjük, hogy a felkészülése során időt szakított ránk. Szerencsére nagyon jól érzi magát, amikor az interjú készült, pontosan három hét volt a meccsig, és úgy fogalmazott, minden a legnagyobb rendben.

Kezdjük valahol az elején, hiszen nem volt egyszerű Borics idáig vezető útja. Jay Jay Wilson súlyt tévesztett ellene, elmaradt a meccsük. Ezen múlt volna, ki kap címmérkőzést, mégis, mint már tudjuk, más döntés született. Kíváncsiak voltunk, milyen párbeszédek zajlottak a Bellator és Ádámék között.

  • Igazából nem ez volt az eredeti terv, hogy márciusban bunyózom. Nagyon sajnálom, hogy elmaradt a legutóbbi meccsem, de utána hazamentem, viszont lejárt a vízumom. Meg kellett újítanom, amire azt mondták, hogy több hónap lesz, mire vissza tudok majd jönni az Egyesült Államokba. Időközben a Bellator jelentkezett, hogy decemberben azt szeretnék, ha meccsem lenne, jeleztem a vízumproblémám, amit nagyon gyorsan meg is oldottak. Így azonnal utaztam is vissza, de jött az üzenet, hogy valószínűleg el kell tolniuk a párharcot januárra, majd később februárra lett módosítva. Ezt követően sajnos változott a felállás, és most Mads Burnell ellen fogok küzdeni márciusban.

AJ McKee a nyilatkozataiban emlegette Borics Ádi nevét, éppen ezért kiváncsiak voltunk arra, hogy volt-e bármi esély kettőjük harcára.

  • Nem tudom, mennyit beszélhetek erről, de nem Mads Burnell ellen kellett volna eredetileg bunyóznom.

Hivatalossá vált, hogy március 12-én jöhet Mads Burnell.

  • Burnell egy nagyon jó bunyós, tapasztalt, szerintem a világon az egyik legalulértékeltebb harcos. A UFC-ben is megfordult, jó szériában van, ügyes boksztudással rendelkezik, valamint Jiu-Jitsu-val. A birkózása nem olyan nagyon kiemelkedő, de összességében egy komplex harcosnak mondanám.

Peszlen Ferenc ismét kint van vele, és segíti a felkészülését.

  • A Jeremy Kennedy elleni meccs óta közösen tervezzük az útunkat. Igazából ő nekem az állóharc edzőm, ebben tud a legtöbbet segíteni, valamint a határaimat segíti átlépni.

Nagyon sokan bíztak abban, hogy Borics címmérkőzést kap, de sajnos nem így lett. Nemcsak a szurkolói voltak emiatt csalódottak, hanem maga Ádám is.

  • Bevallom őszintén, amikor megtudtam, hogy végül Mads Burnell ellen fogok harcolni, akkor nagyon csalódott voltam, de nem lehetek ebben a mentális állapotban. Arra kell fókuszálnom, hogy Mads ellen a lehető legjobb teljesítményemet nyújtsam és megmutassam mindenkinek, hogy ki érdemli meg igazán a címmeccset.

Főmérkőzés, magyar sporttörténelem! Hihetetlen, hogy eljutott idáig Ádám, mondhatni most már tényleg a címmérkőzés kapujában van és rá építenek egy gálát.

  • Ez nagyon nagy szó, hogy egy Bellator gálát úgy neveznek el, hogy Borics vs. Burnell. Nagyon megtisztelő, és örülök, hogy öregbíthetem Magyarország hírnevét. Nekem mindig is az volt a célom, hogy Magyarországot felrakjam az MMA világtérképére, és azt hiszem, ez egy újabb lépcsőfok ennek elérésében. Remélem, hogy a magyar MMA-ban ez tényleg egy sporttörténelmi pillanat.

Tisztában vagyunk vele, hogy ilyenkor már csak az előtte lévő mérkőzésre akar fókuszálni, de engedélyt kértünk egy kitekintő kérdésre. Ha Patricio Freire (Pitbull) a visszavágón legyőzné AJ McKee-t, 1-1-re állnának. (Áprilisban lesz a mérkőzésük.) Kiszorulhatsz a bajnoki csatából, hogy előbb egy harmadik meccset akarnak majd összehozni?

  • Igazából számomra biztosítva van elméletileg, hogy én vagyok a következő, aki a címért harcolhat, ha nyer. Április 15-én fognak szembenézni egymással, már hivatalos. Úgy érzem, ha sikerül Mads Burnell ellen nyernem, akkor nem lenne értelme más ellen harcolnom. Így is a Burnell elleni csata számomra egy rizikó, hiszen várhattam is volna a címmérkőzésre, de mindenképpen bunyózni szerettem volna. Ha nem harcolok, nem keresek pénzt, és a múltkori meccsem is elmaradt, tehát igazából nincs nagyon választásom.

Végezetül, mit vársz az előtted álló mérkőzéstől és mit üzennél a rajongóidnak?

  • Nagyon várom, hogy újra ketrecbe léphessek és kiadhassam magamból azt a sok munkát, amit október óta végzek. Többször le kellett lassítanunk felkészülést, az időpontváltoztatások miatt. Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek azt a sok biztató üzenetet, amit küldtek, tényleg rettentően sok erőt tudok ezekből meríteni. Hálás vagyok, hogy ilyen szurkolóim vannak, és mindent bele fogok adni azért, hogy Magyarország büszke legyen rám.
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
BellatorInterjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ