Catterall edzője: Egy ideális világban a döntést semmisbe vennék

Josh Taylor sokak szerint ajándékot kapott a pontozóbíróktól, amikor Glasgowban egy vitatott megosztott pontozással megőrizte a kisváltósúly vitathatatlan világbajnoki címét Jack Catterallt ellen.

A kihívó mesterien bokszolt és le is ütötte ellenfelét, de ez sem jelentett semmit a bíróknál, akik a bajnoknak ítélték a győzelmet. A mérkőzés felénél egyértelműen jobban állt Catterall, ezt követően lendült fel egy kicsit Taylor. Catterall azonban gyorsan visszanyerte az irányítást azáltal, hogy a nyolcadik menetben leütötte Taylort. Ahogy beléptek az utolsó menetbe, azt gondolta az ember, hogy a bajnoknak kiütésre van szüksége ahhoz, hogy megőrizze a címeit. A bírák pontozólapján azonban 112-113, 114-111, 113-112-ra Taylor bizonyult jobbnak.

A brit ökölvívó ellenőrző bizottság vizsgálja az esetet. A küzdelem után Taylor elárulta, hogy már nagyon nehezen megy ennyi idősen számára a fogyasztás, így súlycsoportot vált, legközelebb már váltósúlyban fog harcolni. Azonban nyitott arra az ötletre, hogy két súlycsoport között találkozzon Catterallal.

„Természetesen megérdemli a visszavágót. Meglátjuk, miért ne. Nyitott vagyok rá, valószínűleg már nem fogok ebben a súlycsoportban bunyózni, szóval meglátjuk, de kíváncsi lennék egy visszavágóra” – mondta Taylor a Sky Sportsnak.

Catterall edzője, Jamie Moore elmondta, hogy bokszolója jelenleg csak arra koncentrál, hogy világbajnok legyen.

„Egy ideális világban, ha helyes világban élnénk és független vizsgálat lenne, azt gondolnám, hogy a döntést semmisbe veszik, de ez nem fog megtörténni. Tehát a legjobb forgatókönyv szerintünk az, ha kikényszerítünk egy visszavágót, nem tudom, ez megvalósul-e. Bízunk abban is, hogy esetleg Josh Taylor feljebb lép, majd Jack megkapja a lehetőséget, hogy megküzdjön a megüresedett címekért. De ő csak a WBO kötelező kihívója, ami probléma.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ