(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Brendan Schaub kritizálja Khabib Nurmagomedovot

A korábbi UFC-s nehézsúlyú harcos, Brendan Schaub nem elégedett Islam Makhachev karriertervével. Úgy tűnik, mentorához, Khabib Nurmagomedovhoz hasonlóan a regnáló könnyűsúlyú bajnok Islam Makhachev is a korai visszavonulás felé tart.

Nurmagomedov a Justin Gaethje elleni címvédése után 2020 októberében, 32 évesen fejezte be a karrierjét. “A Sas” hasonló tervet vázolt fel a régi barátjának, Makhacehevnek is.

„Szerintem legalább öt címvédésre van szüksége, talán hatra, az lenne az ideális. Hat címvédés, ami körülbelül három év, aztán lehetséges, hogy elhagyja a sportágat, mert senki sem maradhat örökké a csúcson” – mondta Khabib.

Schaub a podcastjában beszélgetve csapott le a tervre, mondván, hogy ez hülyeség.

„Khabib visszavonult, igaz? Szóval, ha jön egy srác, aki hasonlóan jól birkózik, mint Khabib, akkor csak úgy abbahagyod? Ez hülyeség. A bajnokok nem ezt csinálják, annyiszor megvédik a címüket, amennyiszer csak tudják, mielőtt utoléri őket az idő. Ha jön valaki, aki már komoly veszélyt jelent, akkor csak úgy visszavonulsz? Ez egy gyenge hozzáállás” – mondta Schaub.

Makhacehv a tervek szerint februárban Alexander Volkanovski ellen lép ketrecbe, ahol az ausztrál megpróbálja majd megszerezni Makhachev címét, hogy kettős bajnok lehessen.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ