Chimav címmérkőzést akar: következő meccs középsúlyban lesz

Andreas Michael megerősítette, hogy Khamzat Chimaev következő mérkőzése középsúlyban lesz. Chimaev karrierje során váltósúlyban és középsúlyban is versenyzett, de 170 fontban első számú kihívóként tűnt fel, miután a UFC 273-on legyőzte Gilbert Burnst.

„Borz” azonban nem tudta hozni a súlyát a UFC 279-re eredetileg tervezett Nate Diaz elleni mérkőzésre, így Kevin Holland ellen állt ki, akit az 1. menetben le is győzött.

Bár Michael meg van győződve arról, hogy Chimaev még mindig meg tudja csinálni a váltósúlyt, azt mondja, hogy legközelebb feljebb lép.

„Középsúlyban fog harcolni. De ha a bajnoki cím a tét váltósúlyban, csodák történhetnek. Le fogjuk vinni őt, ne aggódj” – mondta Michael a Submission Radio-nak.

De függetlenül a súlybeli balhétól, Michael úgy gondolja, hogy veretlen sztárnövendéke kiérdemelte a jogot akár egy címmérkőzésre. Az egyetlen probléma az, hogy Michael szerint Chimaev nehezen talál ellenfelet.

„Megszoktuk, hogy egymás után kapjuk a meccseket. Sokan mondják, hogy őt akarják, de végül nem lesz belőle semmi. Sokszor hirtelen egymillió dollárt akarnak, amikor a szerződésük 50.000 dollár. Ez nem logikus, de ilyen a sport. A srácok csak a munkájukat végzik, azt teszik, ami a megélhetésükhöz és a hírnév megszerzéséhez szükséges. Én sosem veszem komolyan ezeket a dolgokat, csak fejlődni akarok. Rengeteg tényező van, ami beleszól a dolgokba. Nem fogunk csak a harc kedvéért ketrecbe lépni. Szerintem most a legjobbak következnek, vagy egy címmérkőzés. Ezért nincs túl sok választási lehetőség jelenleg, mert a spektrumunk bezárult. Korábban széles volt. Szűkítjük a kört. Az első számú kihívót vagy a bajnokot akarjuk – lehetőleg a bajnokot, amit szerintem ki is érdemelt.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ