Jake Paul: Szerintem király, ha a WBC rangsorolni akar engem

A Youtube-sztárból lett bokszoló, Jake Paul örül a WBC döntésének, miszerint cirkálósúlyban felkerül a világranglistára, ha legyőzi Tommy Furyt.

Paul vasárnap Szaúd-Arábiában csap össze Furyval. Fury, a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury öccse lesz az első bokszoló, akivel Paul pályafutása során megmérkőzik. A győzelemben bízó Paul úgy érzi, készen áll arra, hogy felkerüljön a világranglistára.

„Szerintem rendben van, ha a WBC rangsorolni akar engem. Nem rajtam múlik. Nem én irányítom a WBC-t és bármit is akarnak csinálni. Nagyobb kihívás elé állítom magam, mint a legtöbb profi bunyós a hetedik meccsén. A legtöbb profi bunyós a hetedik meccsén olyanokkal bokszol, akik inkább rosszabb statisztikákkal rendelkeznek. Én Tommy Fury ellen küzdök, legendás vérvonal, 8-0, mindössze a hetedik meccsemen. Sok olyan embert megvertem sparringban, akik a cirkálósúlyú ranglistán vannak. De persze mindig lesznek olyanok, akik haragudni fognak rám” – mondta Paul a Sky Sportsnak.

A mérkőzésre korábban két alkalommal is sor került volna. Fury 2021-ben az edzőtáborban elszenvedett bordasérülés miatt visszalépett a mérkőzéstől. Egy évvel később Fury másodszorra sem tudott kiállni, miután megtagadták tőle a beutazást az Egyesült Államokba. A kétéves csúszás tovább ápolta a rivalizálást.

„Nagy a felhajtás körülötte. Nagy neve van. A bátyja a nehézsúlyú világbajnok. Tízéves kora óta csinálja ezt, profi bokszoló, ugyanolyan korú, ugyanolyan súlyú. Előnye van velem szemben.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ