(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Chisora KO-t jósol: „Ngannou Joshua eddigi legkeményebb ellenfele”

Derek Chisora szerint Anthony Joshuára kemény küzdelem vár Francis Ngannou ellen.

A korábbi kétszeres nehézsúlyú bokszvilágbajnok reméli, hogy a március 8-án a szaúd-arábiai Rijádban megrendezésre kerülő “Knockout Chaos” elnevezésű mérkőzésen Ngannou legyőzésével újra címmérkőzés közelébe kerülhet.

Természetesen sokak szerint AJ az esélyesebb az MMA harcossal szemben, aki csak tavaly októberben, a WBC nehézsúlyú címvédő Tyson Fury ellen debütált az ökölvívásban. Ngannou ugyan padlóztatta Furyt, de végül egy vitatott megosztott döntéssel vereséget szenvedett. Joshua 30 mérkőzéses profi bokszolói pályafutása során bokszolt már Dillian Whyte, Wladimir Klitschko, Joseph Parker, Andy Ruiz és Oleksandr Usyk ellen – de Chisora szerint Ngannou az eddigi legkeményebb ellenfele.

A “Del Boy” ragaszkodik ahhoz, hogy Ngannou tapasztalatlansága miatt nehezebb ellenfél, mint az a hosszú lista a világklasszis bunyósokról, akikkel honfitársa korábban már találkozott.

„Ez AJ legnehezebb meccse az összes közül. Az ismeretlen tényező. Ngannou csak 10 menetet kapott Tyson Furytól, a többi MMA-ban történt. Ráadásul AJ-n nagy a nyomás, mert ő képviseli a bokszot, mindannyiunkat. Magáért, a nevéért és a méltóságáért. Nagyon nagy nyomás nehezedik rád, amikor olyasvalakivel küzdesz, akit nem ismersz, aki nem egy nagy bunyós. Ne feledjük, hogy csak 10 menetet kapott Tyson Fury ellen, és az egyik menetben leütötte Tyson Fury-t. Emiatt az ismeretlen miatt lesz ez AJ eddigi legnehezebb meccse” – mondta Chisora a talkSPORT Fight Nightnak.

Annak ellenére, hogy Ngannou-t ellenfélként emlegette, Chisora úgy véli, hogy Joshua végül az eddigi legnehezebb próbatételén is jelesre vizsgázik majd.

„Nehéz meccs lesz számára, de ezt garantálhatom, Joshua ki fogja ütni őt.”

Egy nagyszerű teljesítmény Joshuát tökéletes helyzetbe hozná ahhoz, hogy május 18-án kihívja Fury és Usyk történelmi négyes öves vitathatatlan mérkőzésének győztesét. Ha a visszavágó mellett döntenek, Joshua valószínűleg megpróbál majd háromszoros világbajnokká válni, és helyette Filip Hrgovic ellen küzd majd a megüresedett IBF nehézsúlyú világbajnoki címért.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ