Chris Eubank Jr vs Conor Benn OFF

A Chris Eubank vs Conor Benn mérkőzést elhalasztották Benn pozitív drogtesztjét követően. Szerdán röppent fel a hír, hogy a 26 éves bokszoló pozitív lett a múlt hónapban egy tiltott szerre, a klomifénre.

Mindkét bokszoló csapata több mint egy héttel azelőtt értesült a leletről, hogy az kiszivárgott és megjelent a sajtóban. Ez idő alatt Eubank Jr. és tábora független orvosi tanácsot vett igénybe, és maga a bunyós is úgy döntött, hogy ettől függetlenül folytatni akarja a mérkőzést. Amint azonban az információ nyilvánosságra került, a brit ökölvívó testület (BBBofC) közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy megtiltja a tervezett mérkőzés megrendezését.

A közleményben ez állt: “Október 4-én este a British Boxing Board of Control Limited igazgatótanácsa úgy határozott, hogy a Chris Eubank Jr és Conor Benn között október 8-ra tervezett mérkőzés betiltásra kerül, mivel nem szolgálja a boksz érdekeit. Ezt október 5-én reggel közölték az érintett bokszolókkal és promóterekkel”.

Benn promótere, Eddie Hearn és Eubank Jr. promótere, Kalle Sauerland megpróbáltak megoldást találni, de mostanra elfogadták, hogy a mérkőzés nem kerülhet megrendezésre szombat este. Ennek következtében egyelőre elhalasztották a mérkőzést.

Szerdán délután, a hír megjelenése után a mérkőzés előtti nyilvános edzés a tervek szerint zajlott. Mielőtt belépett volna a ringbe, hogy egy rövid edzést tartson a jelenlévőknek, Benn a Matchroom YouTube-csatornájával beszélgetett, és ragaszkodott ahhoz, hogy ő egy tiszta sportoló.

„Nem követtem el semmilyen szabálysértést. Nem függesztettek fel. A csapatom ki fogja deríteni, hogy miért volt ilyen szer a szervezetemben, és hogyan lett ilyen az eredményem… Tiszta sportoló vagyok, és a végére járunk a dolognak.”

Borítókép: Yui Mok/PA Images via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ