Conor McGregornak még két meccse van: hűséges akarok maradni a UFC-hez

A visszatérésének időpontja egyelőre tisztázatlan, de még maga a UFC sem gyakorolt Conor McGregorra nyomást. Nincs rá nagy okuk, fontosabb dolgokat már régen tisztáztak vele. Először is, hogy még mindig harcolni akar. És csakis a UFC-ben, ami a főnökének, Dan White-nak mennyei zene.

Közben maga McGregor nemrég elárulta, hogy már csak két meccs van hátra a szerződéséből. Szerinte mindkettőt még idén meg tudná csinálni, de jelenleg ez nem tűnik túl valószínűnek. A ketrec helyett a színfalak mögött harcol. Méghozzá az Egyesült Államok Doppingellenes Bizottságával (USADA), akik szeretnék, ha újra teljes ellenőrzés alá kerülne. Mégpedig legalább hat hónapig, mielőtt újra harcba szállna. De még csak alá sem írta a következő mérkőzését.

Az legalábbis biztos, hogy Michael Chandlerrel együtt, valószínűleg az év második felében újra akcióba lép. És aztán? Valószínűleg minél hamarabb egy újabb meccs, majd tárgyalás egy új szerződésről a UFC-vel. Ott tartani őt nem lehet olyan nehéz. Elvégre biztosította magát arról, hogy más márkák nem neki valók. Továbbra is a legjobbakkal szeretne megmérkőzni a UFC-ben.

„Miért váltsak, valami teljesem értelmetlen feladatért? Nem igazán érdekel az ilyesmi, az a célom, hogy a csúcson maradjak. Egyszerűen csak folytatni akarom a UFC-ben. Abban a társaságban, amit annyira szeretek” – árulta el Notorious a The MMA Hournak adott interjújában.

A szeretet kölcsönös, anyagilag McGregor ismét ott lesz a csúcson. Pedig a bokszban már eddig is hatalmas pénzeket keresett. Több mint százmillió dollárt kapott a legendás Floyd Mayweather elleni meccséért, ráadásul White maga döntött úgy, hogy promótálja. Ezért is volt mindig is békés a kapcsolata az ír sztárral.

„Hűséges akarok maradni a UFC-hez, egyszerűen sok közös van bennünk. Ez a szervezet annyi mindent adott nekem, alapjaiban változtatta meg az életemet. Rengeteg nehéz időszakon segített át, egyszerűen ez az én társaságom” – jelentette ki Notorious, mielőtt kicsit odaszúrt a korábbi nehézsúlyú bajnok, Francis Ngannou-nak. Hálátlannak bélyegezte őt, aki a térdműtétje után minden létesítményt, minden szolgáltatást igénybe vett a UFC központjában. Természetesen ingyen. Mindeközben fejben a menekülését tervezgette.

„Mindent kihasznált, amit a UFC adott neki. Teljesen ingyen kapta a rehabilitációt, mind a szállást. Szerintem hibát követett el, hogy összepakolt és elment. Alig küzdött az övéért. De ettől függetlenül minden jót kívánok neki” – mondta McGregor.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ