(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Joshua elismeri, hogy egy Franklin elleni vereség véget vethet a karrierjének

Anthony Joshua úgy lép ringbe szombaton, hogy tudja, ez lehet az utolsó nagy meccse. A 33 éves bunyós a WBA, az IBF és a WBO világbajnoki címét is elvesztette Oleksandr Usyk ellen, akit a visszavágón sem tudott megverni.

A 29 éves amerikai Jermaine Franklin elleni szombati visszatéréséért pedig – hat évnyi stadiont megtöltő mérkőzés után – a londoni O2 stadion teltházzal küzd. Az új edzője, Derrick James irányításával dolgozó Joshuának szüksége van egy magabiztos győzelemre, hogy újra a top nehézsúlyúak közé kerüljön.

Egyetért a promóter Eddie Hearnnel, hogy ez az utolsó esélye az újjáépítésre.

„Eddie-nek igaza van. Mert meddig tarthat ez a sorozat, három vagy négy évig? És tudod, milyen gyorsan telik az idő. Szóval, ha ezután még egyszer nekifutnék, akkor a negyvenes éveimben is bokszolnék, és szerintem a boksz a fiatal férfiak sportja. Igazán szilárd jellem kell ahhoz, hogy valaki, mint Bernard Hopkins, George Foreman, Wladimir Klitschko vagy Alexander Povetkin, a negyvenes éveiben is folytassa. De ez egy olyan esély, amit sikerre akarok vinni, és aztán remélhetőleg a csúcson távozni.”

Joshua három meccsen belül a negyedik edzőjénél tart. Elismeri, hogy eltévedt, amikor megpróbált túljárni a 36 éves Usyk eszén, és hibákat követett el, amikor két edzőt nevezett ki egy tréner munkájára.

„Nehéz volt Garciának az edzőtábor során, mert valakivel együtt dolgozott, és hagyta, hogy beleszóljanak a munkájába. Angel Fernandez felvette Garciát, mint egy fő asszisztenst, valakit, akinek több tapasztalata van. Derrick James a fő ember, a fő hang, szóval ez a különbség. Közvetlenül Derrickhez beszélek. Angel esetében ez úgy volt, hogy „Beszélj Angellel, beszélj Garciával, beszélj Garciával, beszélj Angellel”. Fejlődni szerettem volna, mindig kerestem a fejlődési lehetőséget. Amikor nyertem, akkor is az volt bennem, hogy jobbnak kell lennem. Kezdtem rájönni, hogy bokszolóként fejlődnöm kell. Szóval elkezdtem keresgélni, és úgy érzem, hogy ez az edző most nem arra törekszik, hogy minden tökéletes legyen. Csak a megfelelő időben a megfelelő dolgokat kell tennem és nyerni fogok.”

Joshuát dühíti, hogy az ukrán Usyk elleni egymást követő vereségeket követően a szakírók ellene fordultak. De a Usyk elleni visszavágó után a szaúd-arábiai ringben történt kirohanása után, már nem fogja tovább titkolni az érzelmeit.

„Nagyszerű időszak volt. Amikor kikaptam azt éreztem, hogy már nem vagyok legyőzhetetlen. Tiszteletet akartam az általam csodált emberektől az iparágban, a legendáktól. De amikor elvesztettem az öveket, minden elszállt velük.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ