Cormier: Beneil Dariush nem fél majd a földön harcolni Oliveirával

Daniel Cormier lát egy olyan forgatókönyvet, amelyben Beneil Dariush nyerhet Charles Oliveira ellen.

Dariush Oliveirával találkozik a szombati UFC 289 társ-főmérkőzésén a kanadai Vancouverben, a Rogers Arénában.

Cormier úgy látja, hogy Dariush a földön jobb lesz, mint Oliveira.

„Ezen a hétvégén egy olyan fickó ellen fog küzdeni, mint Charles Oliveira, aki úgy tűnik, hogy a lehető legtökéletesebben illeszkedik hozzá. Stratégiai jelentőségű lesz azért is, mert Dariush egy óriási grappler, fekete öves. Charles Oliveira a UFC történetének legeredményesebb submission artistája. Beneil Dariush, bár tud ütni, és rendelkezik kiütőerővel, nem olyan éles, nem olyan feszes, mint Charles Oliveira állóharcban. Ez a küzdelem sok kérdést vet fel Dariush oldalán, de Oliveira oldalán is. Hogyan tud Oliveira talpra állni az Islam Makhachev elleni vereség után? Oliveira egyik legnagyobb előnye szerintem az volt, hogy amikor olyan fickókkal küzdött, mint Michael Chandler, Dustin Poirier, Justin Gaethje, leütötték, de nem követték a földre, mert az túl veszélyes volt” – mondta Cormier az ESPN “DC & RC” című műsorában.

Akármilyen nagy veszélyt jelent Oliveira a földön, Islam Makhachev képes volt semmissé tenni a submission game-jét, amikor a UFC 280-on a könnyűsúlyú bajnoki címért küzdöttek. Ha Dariush képes lesz leütni Oliveirát, Cormier arra számít, hogy nem fog habozni, hogy a földön is összecsapjon vele.

„Nos, láttad, hogy Islam követte őt a földre és mi lett a vége. Beneil Dariush is ilyen, nem fog félni attól, hogy a földre kövesse őt. Szóval, hogyan közelíti meg Oliveira ezt a küzdelmet, hogy ne sérüljön meg, és aztán megpróbálja Dariush-t valamiféle csapdába rángatni? Ez egy fenomenális összecsapás.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ