(Photo by Al Bello/Getty Images)

Bivol kifogyott a lehetőségekből, mivel a promóter kizárja a Beterbiev elleni küzdelmet

A Top Rank promótere, Bob Arum nem tervezi, hogy megrendezi a nagy érdeklődéssel várt, vitathatatlan félnehézsúlyú mérkőzést bunyósa, Artur Beterbiev és Dmitrij Bivol között – legalábbis amíg Oroszország inváziója tart Ukrajnában.

Bivol nemrég jelentette be, hogy ki akarja hívni Beterbievet a vitathatatlan koronáért, miután a Canelo Alvarezzel való visszavágóról szóló tárgyalások nem haladtak előre. Mivel Beterbiev 19-0-s, tizenkilenc kiütéses mérleggel rendelkezik, Bivol pedig szintén veretlen és 2022-ben az év bunyósa volt, a mérkőzés a rajongók által nagyon várt.

Azonban a The 3 Knockdown Rule-nak adott interjújában Arum kifejtette, hogy a WBC orosz bunyósokkal kapcsolatos politikai álláspontja miatt nem fog megtörténni.

„Igen, nincs lehetőség a Beterbiev-Bivol mérkőzésre idén. A WBC közölte a nézeteit, én nagyon szimpatizálok ezekkel, és 100%-ban támogatom Ukrajnát és az agresszió elleni harcot. Ezért nem fogom erőltetni a Bivol-Beterbiev mérkőzést. Lehet, hogy azt mondják, hogy „de hát Beterbiev nem orosz?”, de a válaszom az, hogy nem, nem igazán az. Tizennégy éve van kanadai tartózkodási engedélye, úgyhogy én kanadainak tekintem. Nem akarok semmi olyat tenni, ami Oroszországot támogatja, ezért gratulálok Mauricio [Sulaiman] álláspontjához. Tetszik a harc ötlete, csak nem fogom az általam fontosnak tartott elvek ellenében megcsinálni, ez van.”

Beterbiev már 38 éves, és könnyen lehet, hogy a kanadai-orosz soha nem kap lehetőséget arra, hogy megmérkőzzön Bivollal, vagy hogy vitathatatlan király legyen. Ennek ellenére egymás után kilencedik világbajnoki címmeccsén bokszol, hiszen augusztus 19-én szülővárosában, Quebecben a liverpooli Callum Smith ellen lép szorítóba.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ